שחיקת סחוס

דיון מתוך פורום  כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים

20/06/2011 | 23:36 | מאת: דריה

שלום רב! לפני כשנה עברתי ארטרוסקופיה של הברך, המנתח אמר שיש שחיקת סחוס. בזמן האחרון הכאבים חזרו כפי שהיו לפני הניתוח, יש הרגשת נימול ברגל. האם יש איך לשפר את הכאבים? הרופא ציין שיש זריקות אבל אין לדעת לכמה זמן ישפיעו. מה תוכל לייעץ במצב זה?

שלום רב אני מראש מסייג את תשובתי מכיוון שיש צורך בקבלת היסטוריה רפואית מדויקת כוללת, בבדיקה מדוקדקת, ועיון בבדיקות ההדמיה לשם קביעת האבחנה המדויקת לפני מתן חוות דעת והמלצות לטיפול/המשך בירור אם מדובר בשחיקת מפרק הברך(אוסטאוארטריטיס), אזי שחיקת מפרק הברך הינה מחלה אשר משפיעה על חייהם ועל איכות חייהם של אנשים רבים ברחבי העולם. מכיוון שאצל מרבית האוכלוסייה עיקר הכוחות בברך עוברים בצד הפנימי של הברך, זה המדור אשר נתון תחת עומסים רבים יותר ולכן הוא נשחק בתחילה. בדיקות הדמיה(צילומי ברכיים בעמידה) עוזרות לאושש את האבחנה בנוסף לקבלת היסטוריה רפואית מפורטת הקישור הינו מאמר מפרי עיטי המתמצת את האבחון והטיפול בשחיקה של מפרק הברך http://www.doctors.co.il/ar/10919/טיפולים+בשחיקת+מפרק+הברך ניתן להתעדכן במאמר ב FACEBOOK תחת ד"ר בנימין בנדר • טיפולים לא ניתוחיים 1. פיזיותרפיה ומודיפיקציה של הרגלים o פיזיותרפיה לשיפור טווחי תנועה, חיזוק שרירים והפחתת כאבים. הפחתת עומס על המפרק על ידי ירידה במשקל ותזונה נכונה. o עזרים - מקל להליכה ואו מגן ברך . מגן הברך יכול להיות מגן ברך רך או קשיח. מגן ברך קשיח ניתן בשחיקה מתקדמת יותר של מפרק הברך, ניתן לנסות ולתקן את ציר הרגל עם מגן קשיח. o אפוסתרפיה -מבוססת על הקניה של תנועות מבוקשות תוך הפחתת העומס על המפרק ושיפור בכאב ובתפקוד המפרק 2. טיפולים תרופתיים א. משחות לשימוש מקומי להפחתת כאבים והגירוי הדלקתי סביב המפרק, חלק מהמשחות ניתן להשיג גם ללא מרשם רופא ב. תרופות הניתנות פומית דרך הפה o נוגדי כאבים ללא מרשם רופא -אקמול, אופטלגין o NSAID's תרופות שאינן סטרואידיות הנוגדות דלקת ובכך מורידות את התגובה הדלקתית סביב מפרק הברך (ארקוקסיה,ולטרן, אטופן, ברקסין, סלקוקס) o תוספי מזון -כונדרטין, גלוקוזאמין לחיזוק מפרק הברך ובכך שיפור בכאבים ושיפור תפקוד המפרק (מגגלופלקס, קוזאמין,סופהרב, ארטריל) 3. הזרקות לתוך המפרק o סטרואידים-תרופות נוגדות דלקת. זריקות סטרואידים משמשות להקלה זמנית בלבד של כאבים. (דיפורספן,דפומדרול, הידרוקורטיזון) o חומצה היאלורינית –חומצה היאלורינית הינו חומר סיכה הדומה לאחד ממרכיבי נוזל המפרק. נוזל המפרק משנה את הרכבו בתהליך שחיקת המפרק, ריכוזו של החומצה ההיאלורינית במפרק יורדת בתהליך שחיקת המפרק. הזרקה למפרק הברך של חומצה היאלונירית מסייעת לשימון המפרק, מפחיתה את הכאב , מסייעת בשיפור התנועתיות ובגמישות, ותורמת לפעילות אנטי דלקתית במפרק. ישנן תכשירים המופקים מכרבולת של תרנגולת (כגון סינויסק Synvisc) וישנם תכשירים המופקים במעבדה ואינם מן החי ( ארטריז Arthease , אוסטניל Ostenil ). הסיכוי לתגובה אלרגית קטן ביותר בתכשירים אשר אינם מן החי o אורטוקין היא שיטת טיפול חדשה באוסטאוארטריטיס, הטיפול הוא טיפול ביולוגי-טבעי, מחומרים המופקים מגוף החולה עצמו. הטכנולוגיה החדשה כוללת לקיחת דם פשוטה. מהדם הנלקח מופק סרום (נסיוב) המכיל חלבונים שונים אשר מטרתם לעצור ולרפא את תהליך השחיקה. החלבונים מוזרקים למפרק. טיפולים ניתוחיים באם הטיפול הלא ניתוחי (שמרני) אינו מועיל ואיכות החיים נפגעת יש צורך בטיפול ניתוחי. ניתוחים ארטרוסקופיים מתאימים לשלבים התחלתיים של שחיקת הברך, בשלבים מתקדמים של שחיקת מפרק הברך יש צורך בניתוח להחלפת המפרק. ניתוח להחלפת מפרק הברך. מאופיין באחוזי הצלחה גבוהים מאוד ומאפשר הליכה מידית ותפקוד תקין של מפרק הברך ללא כאבים בברכה ד"ר בנימין בנדר

מנהל פורום כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים