שחיקת סחוס בברך

דיון מתוך פורום  כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים

29/05/2011 | 21:07 | מאת: אודי

שלום (סליחה מראש על ההודעה הארוכה) אני בן 35 סובל מכאבים חזקים בברך שמאל. לפני כחודשיים אובחנה אצלי ע"פ MRI שחיקת סחוס די חמורה זהו לשון הפיענוח: נוזל מפרקי בנפח תקין יש אוסיאופיטים בולטים בעיקר במדור המדיאלי אך גם בשאר המדורים. אין בצקת עצם בקדמת הקונדיל הפורמלי המדיאלי יש אזור חסר סחוס נרחב עם בליטה גרמית קדימה. אי סדירות ופסאודוציסטות קטנות, שקע קטן בפיקה המדיאלית. אי סדירות של הסחוס בקונדיל הפורמלי המדיאלי באזור נושא משקל. השבוע עשיתי צילום ברכיים בעמידה ובצילום נראה בבירור מרווח תקין בין העצמות ועל פי פענוח הרופא, הסחוס תקין. האם יכול להיות שבדיקת ה - MRI "טועה" או שדברים אחרים השפיעו על הבדיקה שנראו כמו שחיקת סחוס ? ואם כן , מה יכולה להיות הבעיה והאם היא פתירה (בניגוד לשחיקת סחוס) ? תודה אודי

שלום רב אני מראש מסייג את תשובתי מכיוון שיש צורך בקבלת היסטוריה רפואית מדויקת כוללת, בבדיקה מדוקדקת, ועיון בבדיקות ההדמיה לשם קביעת האבחנה המדויקת לפני מתן חוות דעת והמלצות לטיפול/המשך בירור אין בדיקה שאין לה סטייה כל שהיא לכיוון זה או אחר, בדיקת MRI צריכה לתאר את ממדי הפגם הסחוסי אם הוא קיים. צילומים צריכים להתבצע בעמידה תוך השוואה בין הברכיים באם יש ספק כלהו ישנם מנחים נוספים של צילומי ברכיים אשר יכולים להיות לעזר צריך להגיע לאבחנה אצלך, אבחנה נעשית רק לאחר קבלת היסטוריה רפואית מפורטת, בדיקה ועיון בבדיקות ההדמיה בברכה ד"ר בנימין בנדר

מנהל פורום כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים