Acl

דיון מתוך פורום  כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים

03/12/2016 | 13:11 | מאת: יעקב

עוסק באומנויות לחימה. עקב בריחות של הצד החיצוני של הברך בלבד וזאת רק ממגע ישיר בברך, לצד מבחן לחמן גבולי, וכן כאבים, נשלחתי ל mri שהדגים קרע מלא ב acl וקרע במיניסקוס המדיאלי. אני מציין שכל עוד אין מגע ישיר בברך, הברך יציבה לחלוטין. האם זה מתאים לקרע ב acl ? האם נתקלת במקרים ה mri מראה קרע שלא קיים ? האם יש צורך באבחנה נוספת, ואם כן מהם הכלים הנוספים העומדים לאבחון?

שלום רב כמו כל בדיקות הדמייה יש לשפוט אותם בהתאם לממצאים הפיסיקליים וההיסטוריה הרפואית בלבד ה MRI כמו כל בדיקה אחרת אינה מגלה כל דבר ב 100% ולעיתים יש ם דבר שנקרה FALSE POSITIVE שיא מגלה דבר אשר לא קיים במציאות -אמנם באחוזים נמוכים אבל קיים, לכן כל בדיקת הדמיה יש להשוות לבדיקה הספסיקלית ולהיסטוריה הרפואית ולשפוט אותה בהתאם אמצעי אבחון חזקים מאוד הם ההיסטוריה הרפואית והבדיקה הפיסיקלית , הטיפולים נקבעים בהתאם לאיכות החיים, באם איכות החיים שלך נפגעת יש לשקול התערבות באם לא אזי טיפול שמרני בצורת חיזוק שרירים בברכה ד"ר בנימין בנדר www.drbender.co.il

מנהל פורום כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים