CT גפה תחתונה עם ובלי חומר ניגוד

דיון מתוך פורום  כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים

07/11/2016 | 01:55 | מאת: Yair

שלום בן 40, לפני שנה ביצעתי צילום רנטגן רגיל לבירור כאב בברך שמאל. הצילום היה תקין, היה חשד לקרע במניסקוס, אך זה עבר. בצילום היה ממצא מקרי שהיה נראה לאורטופד כ-אוסטוכונדרומהבחלק העליון של השוק. ונשלחתי לאורטופד שמתמחה בגידולי עצם. בוצעה בדיקת CT שלא הראה ממצא פתולוגי, ונאמר לי לחזור למעקב. כעת עברה שנה, והאורטופד (מומחה לגידולי עצם) שלח אותי לבצע שוב בדיקת CT של גפה תחתונה(הכוללת ברך, כל השוק,וקרסול) עם ובלי חומר ניגוד, עם שחזורים סגיטלים וקורונאליים, בדיקה השוואתית. ואמר שאם הפעם גם יהיה תקין, אז אין צורך יותר במעקב אצלו. מה הסיבה לבצע שוב בדיקת CT אם הבדיקה לפני שנה היתה תקינה? מה זה שחזורים סגיטלים וקורונאליים? מה הסיבה לבדיקה עם ובלי חומר ניגוד? (כלומר 2 צילומים), כך גם בוצע בפעם הקודמת. האם בדיקת CT של גפה שמאלית, כוללת באופן אוטומטי גם בדיקה (צילום+פענוח) של גפה ימנית? תודה רבה

שלום רב שאלתך נוגעת לגידולי עצם , כך שיש צורך להפנותה למומחה בתחום זה (אורטופדיה אונקולוגית) המכיר את המקרה הספציפי שלך בדיקות חוזרות עושים לשם מעקב חתכים ב CT סגיטלי וקרונלי הינם צפיה מהצד וצפיה מלפנים בשחזורי CT אורכיים ישנן ממצאים בעצמות העוברים האדרה לאחר הזרקה של חומר ניגוד ויכולים להצביע על ממצאים מסוימים בדיקות לרוב כוללות את אשר נכתב בהפניה איבר או מקום מסויום בברכה ד"ר בנימין בנדר www.DrBender.co.il

מנהל פורום כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים