כאבם כרונים בברך ימין

דיון מתוך פורום  כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים

05/11/2016 | 15:16 | מאת: רועי

יש לי כאבים בברך ימין כבר יותר משנתיים, רנטגן לא מצאו כלום, מיפוי עצמות מצאו בעיות קלות מאוד בלבד ויש לי אולטרה סאונד עוד חודשיים, עברתי כבר 3 אורטופדים ואף אחד לא יודע מה יש לי, עברתי פיזוטרפיה שלא עזרה בכלל וסתם בזבזה זמן בסופו של דבר. הכאב זה כאב של דקירות בפנים הברך, הכאב לא כל הזמן מורגש אבל כשהוא מורגש אי אפשר להתרכז במשהו אחר, הכאב מחמיר כשיש שינויי אקלים (בעיקר בקור ורוחות),כשאני עושה פעילות מאומצת הוא מופיע לאחר כמה זמן, אם אני עושה פעילות אחת הרבה זמן ברצף מתחיל לכאוב כלומר - ישיבה ממושכת, ריצה ממשוכת, שכיבה ממושכת וכדומה. בכיפופי ברכיים הברך כואבת הרבה יותר מבדרך כלל כמו גם בישיבה על הברכיים. הברך יציבה ושריר הירך הדו ראשי הוא יחסית חזק. בנוסף לבך הפורפיל שלי הוא 72 יש מצב שהוא ירד עוד? ומה האבחנה כלפי הברך?

שלום רב אבחנות באורטופדיה והמלצות לטיפול נעשות לאחר קבלת היסטוריה רפואית , בדיקה פיסיקאלית ועיון בהדמיה ממה שכתבתה לא ניתן להגיע לאבחנה באופן כללי- כאבי ברכיים יכולים להיגרם מסיבות רבות, בגילאים צעירים יותר שכיח יותר תגובות דלקתיות, כונדרומלציה פטלה וקרעים במניסקוס, בגילאים מבוגרים יותר שכיח יותר שחיקה של הברך. פגיעות בברך, החל משברים, קרעים במניסקוס, חבלות שונות יכולות לגרום לשחקיה מואצת של מפרק הברך, דבר היכול לבוא לידי ביטוי בקושי בטווחי תנועה של הברך, חריקות/קליקים , כאבים בקימה מישיבה או בירידת מדרגות וקושי ללכת למרחקים ניתן להתעדכן על כך בלוג באתר www.DrBender.co.il ) בברכה ד"ר בנימין בנדר

מנהל פורום כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים