צילום סי טי מפרק הירך

דיון מתוך פורום  כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים

10/10/2016 | 18:38 | מאת: נאדר

אגן סיטי/פרקי ירכייםהבדיקה בוצעה במנח אקסיאלי בחתכים דקים ורצופים וצולמה בחלון עצםורקמות רכות.בוצעו ריקונסטרוקציות קורונליות וסגיטליות.מימין :ציסטות סבכונדרליות באספקט הקידמי של גג האצטאבלום.היצרות קלה של המירווח המפרקי באספקט עיליון – קידמי בשל שינויים ניווניים.משמאל : ציסטות סבכונדרליות באספקט מדיאלי ועליון של ראש הפמור .אוסטיופיטים מרגינליים קטנים בראש הפמור ובאספקט הלטרלי של האצטבולום מתאים לשינויים ניווניים .באספקט הלטרלי נראות הסתידות והתגרמויות פסיות בגידים שמקורם באגן משמאל.אטרופיה חלקית של שריר הפסואס השמאלי.מה זה אומר ומה הפיתרן...והמצב לאחר שני נסיונות ארטורסקופיה

שלום רב שינויים ארטריטיים או ניווניים משמעם שינויים שחיתקיים , ניתן להתעדכן על שחיקה של ירך באתר www.DrBender.co.il בבלוג ובשאלות ותשובות כאבים סביב מפרק הירך יכולים להיות כתוצאה משחיקה של מפרק הירך, צילומי אגן ומפרק הירך יכולים להראות היצרות של סדק מפרק כביטוי לשחיקה של הירך – Narrowing of joint Space. כאבים במפשעה הם אופייניים מאוד לשחיקה של המפרק , אך עם זאת יכולים גם להיות כאבים במפשעה בגלל סיבות רבות אחרות כגון בקע מפשעתי או כאב מוקרן מהגב או האגן עצמו בבדיקה פיסיקלית ניתן להתרשם מהגבלה בתנועות הירך וקיצור של הרגל לרוב, חשוב לציין שבעמידה אם יש עקמת בגב או אנכיות של הגב יכול קיצור זה לא לבוא לידי ביטוי . שחיקה של מפרק הירך לרוב מקרינה עד לברך, כאבים לאורך הרגל לרוב הם מהגב, אין דבר אחד או בעיה אחת שוללת את הבעיה האחרת ולרוב שתי הבעיות קיימות הן שחיקה של מפרק הירך והן בעיות גב בברכה ד"ר בנימין בנדר www.drbender.co.il

מנהל פורום כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים