פיענות MRI לפגיעה בברך.

דיון מתוך פורום  כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים

27/10/2016 | 14:14 | מאת: רונית

שלום רב, בת 44 , סובבתי את הברך ומאז כאבים , תשובת MRI מפורטת למטה , אודה לפיענוח פשוט ולהסבר מה המשמעות של "מניסקוס לטרלי דיסקואידי" , וכן עד כמה חמור הקרע במיניסקוס אם בכלל, ודרכי טיפול מומלצות. תודה רבה ! ממצאים: מודגמים שינויים אוסטאוארטריטים התחלתיים עד מתונים במדור המדיאלי המתבטאים בהיצרות המרווח הפרקי, דלדול הסחוס הפרקי ודחיקה קלה של גוף המניסקוס המדיאלי. מודגמת בצקת לשדית מינימלית בהיקף האספקט התיכון של המשטח הטיביאלי המדיאלי (חתך 19 סדרה 4 ,(ייתכן קונטוזיה לשדית. מודגמת בצקת מינימלית סביב השכבה החיצונית של רצועת ה- MCL ,ייתכן כביטוי למתיחה. שאר הרצועות וגיד הפופליטאוס מודגמים שמורים. מודגם קרע הוריזונטלי לרוחב הקרן האחורית של המניסקוס המדיאלי, הקרע נמשך גם אל היקף גוף הקרן הקדמית של המניסקוס. בסמוך לשפה החופשית של הקרן הקדמית של המניסקוס קדמית ומעל ללגמנט הרוחבי מודגם חשד לשבב מניסקלי מנותק בקוטר 6 מ"מ במישור הצדדי פנימי (חתך 12 סדרה 4 (ובקוטב 4 מ"מ בציר הסגיטלי (חתך סגיטלי 17 סדרה 3.( המניסקוס הלטרלי מודגם עם מבנה דיסקואידי, ללא עדות לקרע במרקמו. המנגנון המיישר מודגם תקין. מודגם סדק בסחוס הפסט המדיאלי של הפיקה. הודגם נוזל תוך פירקי בכמות קטנה, מודגמת ציסטה פופליטיאלית בקוטר 9 מ"מ במישור הצדדי פנימי. לסיכום: קרע במניסקוס המדיאלי. מניסקוס לטרלי דיסקואידי כמתואר

שלום רב אבחנות באורטופדיה והמלצות לטיפול נעשות לאחר קבלת היסטוריה רפואית , בדיקה פיסיקאלית ועיון בהדמיה שינויים ארטריטיים או ניווניים משמעם שינויים שחיתקיים , ניתן להתעדכן על שחיקה של ברך באתר www.DrBender.co.il בבלוג ובשאלות ותשובות שחיקה של מפרק הברך יכולה לכלול גם שינויים במניסקוסים ובגידים כולל קרעים שלהם החלטות לטיפול נעשות לאחר קבלת היסטוריה רפואית בדיקה פיסיקאלית ועיון בצילומים מניסקוס דיסקואידלי –הינו שינוי בצורת המניסקוס. בברך ישנם שני מניסקוסים, אחד פנימי(מדיאלי ) ואחד חיצוני (לטרלי). מניסקוס דיסקואידלי מופיע בצד הלטרלי ברוב המקרים, הצורה של המניסקוס הלטרלי במקום הצורה הנורמלית של האות C באנגלית לצורה של דיסק סולידי . רוב האנשים עם מניסקוס דיסקואידלי מעולם לא ידעו שיש להם מניסקוס דיסקואידלי, ומעולם לא ירגישו בשום כאב או הפרעה בחלק מהאנשים דיסקואיד מניסקיאלי יכול לגרום לכאבים באספקט הלטרלי-הצדדי, עם תחושה של מה שנקרה באנגלית POPPING SENSATION , קול פיצוח הטיפול השמרני בדרך כלל כולל טיפול פיזיוטרפי וטיפול סימפטומטי בכדורים ומשחות מקומיות ישנם גם טיפולים ניתוחיים בדרך כלל ארטרוסקופיה של הברך אם הטיפול שמרני-הלא ניתוחי אינו מועיל בברכה ד"ר בנימין בנדר www.drbender.co.il

מנהל פורום כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים