כאבי ברכיים וצלום רנטגן

דיון מתוך פורום  כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים

10/10/2016 | 18:28 | מאת: עליזה

שלום.אני בת 57 סובלת מספר חודשים מכאבי ברכיים ונפיחות בעקר מעל הברך ומאחור. אתופן 400xl במשך יומיים שלושה פותר את הבעיה לשבוע שבועיים וחוזר חלילה.אורתופד מטפל מתעקש שזה כתוצאה משחיקת סחוס למרות שצולום רנטגן הראה שאין שחיקה. האם רואים שחיקה ברנטגן ואלו בדיקות נוספות עלי לבקש?

שלום רב אם מדובר בשחיקת מפרק הברך(אוסטאוארטריטיס), אזי שחיקת מפרק הברך הינה מחלה אשר משפיעה על חייהם ועל איכות חייהם של אנשים רבים ברחבי העולם בדיקות הדמיה(צילומי ברכיים בעמידה) עוזרות לאושש את האבחנה בנוסף לקבלת היסטוריה רפואית מפורטת ובדיקה פיסיקלית , ניתן להתעדכן במאמר על שחיקה של הברך עוד באתר www.DrBender.co.il בבלוג צילומים אני נוטה לשפוט בעצמי, צילומים יש לבצע בעמידה בנשיאת משקל , לעיתים פענוח הצילומים אינו תואם את הממצאים בבדיקה הפיסיקלית , לכן אני נוטה לשפוט צילומים בהתאם להיסטוריה הרפואית והבדיקה הפיסיקאלית בברכה ד"ר בנימין בנדר www.DrBender.co.il

מנהל פורום כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים