כאבי ברכיים ופענוח בדיקת MRI

דיון מתוך פורום  כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים

15/09/2016 | 20:52 | מאת: חיה

בפענוח MRI כתוב: "בצקת לשדית מטה פיזה טיבילית מדילית עם קווי שבר תת קונדרליים, דחיסה, אי סדירות סחוס MTP, מניסקוס מדילי, קרע אחז וסטייה מדילית בהתאם". אודה לקבלת הסבר וצפי לריפוי. תודה

שלום רב אבחנות באורטופדיה והמלצות לטיפול נעשות לאחר קבלת היסטוריה רפואית בדיקה ועיון בצילומים בדיקות הדמיה כאמור מפוענחות בהתאם לממצאים הליקניים וההיסטוריה הרפואית בלבד רק פיענוח של MRI אינו מספיק לקבלת אבחנה , מה עוד שפענוחים לא תמיד עולים בקנה אחד עם הממצאים והפענוח של רופא אוטופד עצמו רצוי לזכור שאין בדיקה שיש לה 100% הצלחה בגילוי כל הממצאים(גם לא MRI ), לכן חשובה מאוד הבדיקה הפיסיקלית ביחד עם היסטוריה רפואית מדוקדקת. MRI בנוסף באחוזים קטנים מאוד MRI נוטה לגילוי סרק FALSE POSITIVE דהיינו גילוי ממצאים אשר אינם קיימים, או קיימים לא בממדים הניכרים כפי שה MRI מראה בדיקות הדמיה אינם מגלות כל דבר ב100% , לכן יש לשפוט את בדיקות ההדמיה בהקשר להיסטוריה הרפואית כולל גיל , מחלות רקע ותיאור הפגיעה, בנוסף יש לשפוט את בדיקות ההדמיה בהקשר לבדיקה הפיסיקלית, בדיקות הדמיה יכולות להיות להעלות חשד לדבר מה באחוז מסוים (אמנם נמוך) שלבסוף יתברר כמוטעה( FALSE POSITIVE ) סיבות לכאבים בברך יכולים להיות רבים מאוד , ניתן להתעדכן בבלוג באתר www.DrBender.Co.il בברכה ד"ר בנימין בנדר

מנהל פורום כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים