כאבי ברכיים כבר 5 חודש, נעשה MRI

דיון מתוך פורום  כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים

21/09/2016 | 13:11 | מאת: עמית

שלום, לאחר תאונת אופנוע שבה שכבתי במיטה 10 יום בלי לזוז (יישור יתר של הברך) התחילו לי בעיות. עשיתי צילום רנטגן, לא היו שברים. עשיתי אולטרסאונד והובחן לי רצועה לא אחידה בברך. עשיתי MRI מלפני שבוע והובחן לי נזק סחוסי דרגה 1 בקטגוריה 2, חיפשתי מה זה אומר באינטרנט ומצאתי שזה ממצא בעל אופי שפירי. כבר 5 חודש שאני סובל מכאבים, עושה קליקים בברכיים, טווח תנועה הוא מלא אבל מלווה בכאבים, ואני לא יודע מה לעשות. התגייסתי לצבא מלפני חודשיים וכול העניין הזה רק מקשה עליי עוד יותר. מה ניתן לעשות? האם ניתן לשקם את הסחוס? ראיתי פרסומת בטלוויזיה לכדורים שמשקמים סחוס במקרה מלפני איזה שבועיים אבל שכחתי את השם. ליטול משכחי כאבים זה הפתרון? ראיתי שיטת טיפול MBST האם היא תעזור? לא אכפת לי לשלם כסף רק אני חייב לדעת מה הפיתרון

שלום רב אבחנות באורטופדיה והמלצות לטיפול נעשות לאחר קבלת היסטוריה רפואית בדיקה ועיון בצילומים סחוס הינו דמוי זכוכית המצפה את קצה העצמות, קצה העצמות שבו נפגשות שתי עצמות וישנו תנועה נקרא מפרק , סדקים בסחוס לכל עוביו הינו נזק נקודתי בסחוס , נקודתי ולא כולל ניתן למיין את הפגיעות בסחוסי הברך לכמה דרגות דרגה 0 סחוס נורמלי ובריא דרגה 1 לסחוס ישנם נקודות רכות או שלפוחית דרגה 2 קרעים שוליים הנראים בסחוס דרגה 3 לממצאים ישנם בקיעים עמוקים(יותר מ 50% משכבת הסחוס) דרגה 4 הקרעים בסחוס חושפים את העצם ניתן להתעדכן במאמר על שחיקה של הברך עוד באתר www.DrBender.co.il בבלוג , הטיפול נקבע בהתאם לסימפטומים דהיינו הכאבים והממצאים בבדיקה בגילאים צעירים יותר שכיח כאבים פטלופמרליים דהיינו יחס לא תקין בין הפיקה לירך שלעיתים יכול לגרום לשינוי בסחוס הפיקה בברכה ד"ר בנימין בנדר www.drbender.co.il

מנהל פורום כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים