שיטות טיפול : זריקת אורטוקין/prp/גלי הלם

דיון מתוך פורום  כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים

03/09/2016 | 16:32 | מאת: מתעניין

לד"ר בנדר שלום רב, איזה טיפול הכי יעיל מעשית ומחקרית לטיפול בכאבים סביב העקב ומסביב בכדי למנוע ניתוח? (מלבד מדרסים ופיזיותרפיה)? זריקת prp/אורטוקין/גלי הלם/אולטרסאונד/לייזר רך? באולטרסאונד האורטופד כתב: "בבדיקה סונוגרפית הודגמו גידי אכילס תקינים והמשכיים,ללא קרעים,נוזל חריג או הסתידויות. באזור כף רגל ימין ושמאל הודגם מעט נוזל במוצא הפסציה הפלנטרית הנראית תקינה והמשכית". ואורטופד כף רגל וקרסול כתב: "בעיה של פרונציה והשטחה של כפות הרגליים.עקבים בולגוס ובליטה גרמית עם לחץ של הנאביקולאר כלפי הרצפה. בברור לתסמונת מרפן. בבדיקה: קיצור של גידי אכילס.בהחזקת העקב בניוטרל מגיע עד ל 0 מעלות דורסיפלקסיה בלבד כאשר הברך ישרה. תנועת המפרקים סביב הטלוס מלאה. פעילות הגידים חוצי הקרסול תקינה. הכאבים הם החלק המדיאלי של העקבים. הסברתי שקיימת אפשרות לבצע ניתוח גדול לתיקון זוית העקב,הורדת מסרק 1 למטה והארכת גיד אכילס" בנוסף רושם דלדול של כריות השומן. האם יש פער באבחנה בין האורטופד שביצע את האולטרסאונד לאורטופד כף רגל וקרסול? כי באולטרסאונד הוא לא כתב לגבי קיצור גיד אכילס.. תודה רבה.

שלום רב אבחנה באורטופדיה נקבעת לאחר קבלת היסטוריה רפואית, בדיקה ועיון בצילומים , מכלול הדבריםרק אזי ניתן להזריק אורטוקין[ לגבי בעיה בכף הרגל מומלץ לפנות למומחה כף רגל זריקות למפרקים נקבעות בהתאם לממצאים באם מדובר בדלקות סביב מפרק אזי עדיף להזריק PRP , באם מדובר בשחיקה של סחוס המפרק אזי מומלץ להזריקה חומצה היאלורינית, אורטוקין תאי גזע ו PRP ניתן להתעדכן בבלוג באתר www.DrBender.Co.il תחת המאמר זריקות או ניתוח בברכה דר בנימין בנדר

מנהל פורום כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים