תוצאות בדיקת MRI אחרי ניתוח לשחור רצועה ACL X2

דיון מתוך פורום  כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים

30/08/2016 | 16:12 | מאת: דודי

קריעה כפולה של הACL וגם נזק למיניסקוסים לפני חודש התנפחה לי הברך ולא יכולתי לדרוך 4 ימים וזה הרגיש כמו קריעה מחדש הרופא שלח אותי לMRI אלה התוצאות: מודגם מצב לאחר שחזור רצועת ה-ACL ,מודגמים אותות חריגים בין סיבי הרצועה ממרכז הרצועה עד אזור אחיזתה הטיביאלי, ייתכן שינוי פוסט-ניתוחי, ללא עדות להיפרדות הרצועה מאחיזותיה הגרמיות. התעלה הפמורלית והתעלה הטיביאלית מודגמות תקינות. שאר הרצועות וגיד הפופליטאוס מודגמים שמורים. מודגם אות חריג הוריזונטלי בהיקף הקרן האחורית של המניסקוס המדיאלי, אשר אינו מערב את המשטחים הפרקיים, כך שלא מוגדר כקרע. המניסקוס הלטרלי מודגם תקין. המנגנון המיישר מודגם תקין. סחוס הפיקה שמור. הודגם נוזל תוך פירקי בכמות פיזיולוגית, ללא עדות ליצירת ציסטה פופליטיאלית. מה זה אומר אותות חריגים?? והאם זאת הסיבה לכך שהברך התנפחה?

שלום רב אבחנה באורטופדיה נקבעת לאחר קבלת היסטוריה רפואית, בדיקה ועיון בצילומים , מכלול הדברים רק פיענוח של MRI אינו מספיק לקבלת אבחנה , מה עוד שפענוחים לא תמיד עולים בקנה אחד עם הממצאים והפענוח של רופא אוטופד עצמו בברכה ד"ר בנימין בנדר www.DrBender.co.il

מנהל פורום כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים