זריקת אוסטיניל פלוס שניתנה לאבי

דיון מתוך פורום  כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים

07/08/2016 | 15:32 | מאת: אתי בן אבו

דר בינדר שלום, אבי סובל מאי ספיקת כליות וכן לחץ דם גבוה וטרשת עורקים. הוא קיבל לפני כחודש זריקת אוסטיניל פלוס כיוון שהוא סובל משחיקה קשה בברך ואין הוא יכול לעמוד בניתוח. כבר באותו יום כשהוא קיבל את הזריקה הוא הרגיש טוב יותר וגם כשבוע לאחר מכן אלא שלאחר מכן הוא הלך על הרגל יותר מכפי שהלך בתקופה האחרונה ומאז הופיעו כאבים חזקים מאוד וגם בגב. ברצוני לשאון האם לאור הרקע הרפואי שלו ניתן לתת לו שוב את הזריקה או שצריך להמתין תקופה מסוימת.תודה רבה לך

שלום רב ניתן להתעדכן במאמר על שחיקה של הברך עוד באתר www.DrBender.co.il בבלוג החלטה בנוגע לטיפולים שמרניים או ניתוחיים ניתן לעשות לאחר לאחר קבלת היסטוריה רפואית ובדיקה ועיון בהדמיה טיפולים שמרניים –לא ניתוחיים בדרך כלל הם הטיפולים הניתנים בראשונה, הם כוללים טיפול תרופתי, זריקות- תאי גזע, אורטוקין, חומצה היאלורינית,PRP (ניתן להתעדכן על כך בלוג באתר www.DrBender.co.il ) חומצה היאלורינית –חומצה היאלורינית הינו חומר סיכה הדומה לאחד ממרכיבי נוזל המפרק. נוזל המפרק משנה את הרכבו בתהליך שחיקת המפרק, ריכוזו של החומצה ההיאלורינית במפרק יורדת בתהליך שחיקת המפרק. הזרקה למפרק הברך של חומצה היאלונירית מסייעת לשימון המפרק, מפחיתה את הכאב , מסייעת בשיפור התנועתיות ובגמישות, ותורמת לפעילות אנטי דלקתית במפרק. ישנן תכשירים המופקים מכרבולת של תרנגולת (כגון סינויסק Synvisc) וישנם תכשירים המופקים במעבדה ואינם מן החי ( ארטריז ,Euplexaאאופלקסה Arthease , אוסטניל Ostenil ). הסיכוי לתגובה אלרגית קטן ביותר בתכשירים אשר אינם מן החי . ישנם חלק אשר תכשיר אחד עוזר וישנם אחרים אשר תכשיר אחר עוזר . חושב לציין שזריקות עוזרות יותר בשלבי שחיקה ראשוניים ופחות בשלבים מתקדמים . ניתן להזריקה גם לאחר מספר חודשים מהזרקה הראשונה בברכה ד"ר בנימין בנדר www.DrBender.co.il

שלום רב על פי מה שכתבתה לא ניתן להגיע לאבחנה ברורה , מומלץ מאוד להתיעץ עם הרופא המנתח שלך - מומלץ ביקורת רופא מנתח מכיוון שלו יש את המידע הרב ביותר על הניתוח שעברתה ועל תהליך ההחלמה הצפוי תרופות ניתנות בהתאם למחלות הרקע והממצאים , שינם סוגים שונים מאוד של מדבקות שהן נגזרות של מורפיום ממה שאני מכיר לא לרוב לא נותנים קנאביס אחרי החלפת מפרק ברך כאמור ישנן תרופות רבות מאוד נגד כאבים חלקן נרקוטיות חלקן לא , חלקן משפיעות על אדם אחד ועל האחר פחות המלצות לתרופות מומלץ לקחת מהרופא המנתח בברכה ד"ר בנימין בנדר

מנהל פורום כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים