דלקת מתפשטת ? החלו כאבי ברך ועברו למרפק וכתף.

דיון מתוך פורום  כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים

18/08/2016 | 11:34 | מאת: יוסי

אהלן, אני מתאמן באופן סדור 6 אימונים בשבוע פלוס\מינוס. מקפיד על מרווח של יום בין ריצה לריצה ובין קבוצת שרירים לקבוצת שרירים. וישן 7 שעות ביום בממוצע. לפני חודשיים החלו כאבי בירכיים אחרי ריצת חצי מרתון, בתחילה החל בברך שמאל לאחר מכן בברך ימין. הייתי אצל אורטופד ופיזותרפיסט ושניהם לא זיהו בעיה כלשהי וטענו שיש סבירות לדלקת קלה בגלל מאמץ. אני מבצע את התרגילי חיזוק ויציבה שהפיזיותרפיט שלי הביא לי. לפני שבועיים בחלו לי כאבים גם במרפק, והיום הופיעו לי בכתף של אותו מרפק. מרגיש לי כאילו המפרקים שלי מתדרדרים. השאלה אם יש דבר כזה דלקת מתפשטת? האם כדאי להפסיק להתאמן? אני לוקח תוסף כורכום ביום, השאלה אם כדאי לקחת תרופה נגד דלקת. תודה רבה.

שלום רב ממה שכתבת לט ניתן להגיע לאבחנה ברורה אבחנות באורטופדיה נעשות לאחר קבלת היסטוריה רפואית ובדיקה ועיון בהדמיה אם צריך כל " בעיה בגוף" יוצרת תגובה דלקתית אשר מטרתה לנסות ולתקן את "הבעיה" בתגובה הדלקתית מפרשים חומרים אשר גורמים לכאבים NSAIDS או שמם האחר תרופות לא סטרואידליות נוגדות דלקת , גם מדכאות את הכאב בנוסף לדלקת, תרופות אלה ניתנות ללקיחה לפרק זמן קצוב ישנם סוגים שונים של דלקות במפרקים שיכולות להיגרם ממחלות ראומטויות ואז יש צורך בבירור ראומטולוגי ד"ר בנימין בנדר www.drbender.co.il

מנהל פורום כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים