פבלה בברך

דיון מתוך פורום  כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים

27/07/2016 | 21:16 | מאת: אלי

שלום, עברתי אולטרסאונד בברכיים והפענוח היה: ברך ימין: גיד הקואדריספס והגיד הפטלרי הודגמו תקינים והמשכיים. לא הודגם נוזל חריג בפרק. רצועות צדדיות המשכיות. אין עדות סונוגרפית לנזק מניסקלי. לא הודגמה ציסטה ע"ש בייקר. הודגמה פבלה. שאלתי היא מה זה פבלה ? תודה

שלום רב פבלה FABELLA בלטינית משמעה היא שעועית קטנה, פבלה היא עצם קטנה אשר מצויה באופן נורמלי ותקין ב10-30% מהאנשים ומצויה היא גם ביונקים רבים אחרים. העצם הקטנה דמוי שעועית קטנה מצויה ברקמה רכה בגיד של הראש הצדדי של השרירים מאחורי הברך , מאחורי החלק הצדדי של עצם הירך בברך הלטרלי של -הירך בברכה ד"ר בנימין בנדר www.DrBender.co.il

מנהל פורום כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים