תוצאות MRI ברך שמאל

דיון מתוך פורום  כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים

10/07/2016 | 23:48 | מאת: הדס

אשמח לתובנות אודות הממצאים הבאים, יש לציין כי עברתי 2 ארטרוסקופיות לפני 13 שנים בברך עקב שבר והמנגיומה מאחוריו. תודה מראש : " ל ס י כ ו ם: ========== 1 .אזור פוקלי של אי-סדירות עמוקה של הסחוס במימדים של 6.0 *7.0 ס"מ, מלווה ארוזיות/ציסטות סובכונדרליות באיזור נושא משקל באספקט המרכזי של הפלטו הטיביאלי המדיאלי , יכולים להתאים לנזק אוסטאוכונדרלי. 2 .פרט לנ"ל- לא הודגם ממצא פתולוגי בברך שמאל."

שלום רב לזיה אוסטאוכונדרלית משמעו סחוס-עצם- נזק מקומי OCD לזיה אוסטאוכונדרלית משמעו סחוס-עצם, הכוונה היא לחלק מהסחוס הניתק עם פיסת עצם ומצוי במקומו ללא תזוזה או בתוך המפרק. קבלת אנמנזה מפורטת בדיקה ועיון בצילומים נחוץ בכדי להחליט- האם הטיפול המומלץ הוא טיפול שמרני- לא ניתוחי ,האם הטיפול הנחוץ הוא טיפול ניתוחי כגון ארטרוסקופיה להוצאת החלק האוסטאוכונדרלי(סחוס עצם) בברכה ד"ר בנימין בנדר www.drbender.co.il

מנהל פורום כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים