לאחר mri

דיון מתוך פורום  כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים

05/07/2016 | 11:38 | מאת: אנונימי

לפני כחודש וחצי פרקתי את הפיקה. שחררו אותי ללא כל מסקנה אחרת אך מאחר והכאבים לא עברו נשלחתי לבדיקת mri. אשמח אם תוכל לעזור בפענוח לפני התור לאורתופד. מצרפת את התיאור של הלא תקין בתוצאות : MPFL:התעבות ואות פתלוגי בינוני באינסרציה של הרצועה לצד המדיאלי של הפיקה. פיקה: סחוס . בצקת אינטרמדולרית הפיקה יותר בחלק המדיאלי ובקוטב התחתון של הפיקה. פמור דיסטלי , טיביה פרוקסימלית: סחוסים בגדר הנורמה. בצקת אינטרמדולרית בLFC יותר באספקט לטרלי וקדמי. דחיסה קורטיקלית לעומק 6 ממ , באורך כ8 ממ באספקט לטרלי קדמי של LFC. לסיכום: 1.שבר דחוס בLFC קדמי לפוסה פופליטאוס. קונטוזיה של הLFC 2. קונטוזיה של הפיקה 3.מתיחת MPFL תודה רבה

שלום רב LFC קונדיל םמורלי לטרלי- החלק הצידי של קצה עצם הירך באזור הברך קונטוזיה הינה חבלה שבר דחוס משמעו שבר שכבה אחת נדחסת בשניה MPFL הינו גיד המחבר בין הפיקה בצד הפנימי של הברך וחשביתו היא רבה לייצוב הפיקה בברכה ד"ר בנימין בנדר www.DrBender.co.il

מנהל פורום כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים