ניתוח ברך

דיון מתוך פורום  כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים

13/05/2016 | 13:56 | מאת: ירון

אימי עהרה ניתוח ארטרוסקופית ברך ימין, במהלך הניתוח הודגם נזק סחוסי דרגה 1 מדור pfj ופנימי קרע רדיאלי LM שעבר האריה לשוליים יציבים, נזק סחוסי דרגה 2-3 ב lpt מתחת לקרקע מנסקוס פנימי ללא דופי'? אשמח לדעת מה זה אומר? תודה

שלום רב סחוס הינו דמוי זכוכית המצפה את קצה העצמות, קצה העצמות שבו נפגשות שתי עצמות וישנו תנועה נקרא מפרק , סדקים בסחוס לכל עוביו הינו נזק נקודתי בסחוס , נקודתי ולא כולל ניתן למיין את הפגיעות בסחוסי הברך לכמה דרגות דרגה 0 סחוס נורמלי ובריא דרגה 1 לסחוס ישנם נקודות רכות או שלפוחית דרגה 2 קרעים שוליים הנראים בסחוס דרגה 3 לממצאים ישנם בקיעים עמוקים(יותר מ 50% משכבת הסחוס) דרגה 4 הקרעים בסחוס חושפים את העצם ניתן להתעדכן במאמר על שחיקה של הברך עוד באתר www.DrBender.co.il בבלוג , הטיפול נקבע בהתאם לסימפטומים דהיינו הכאבים והממצאים בבדיקה בברכה ד"ר בנימין בנדר www.drbender.co.il

מנהל פורום כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים