כאב ממושך בחיבור לברך

דיון מתוך פורום  כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים

21/05/2016 | 20:19 | מאת: דני

שלום, אני בחור בן 44 בד"כ בריא. מבנה גוף רזה מאוד. 1.80 משקל 58 ק"ג. מבחינת כושר הולך ברגל רבע שעה כל יום. לפני כחודשיים החל לי כאב בעצם שוק ימין ממש סמוך מתחת לברך ימין ועד כ 5-8 ס"מ מתחת. הכאב ממוקם מאוד רק בעצם שם באיזור של כמה ס"מ. בתחילה הרגשתי את הכאב רק בזמן מאמץ ובשבוע האחרון הכאב מורגש גם בלי מאמץ וגם קצת במגע והולך ומתגבר. צילום רנטגן השבוע של ברך ימין ושוק ימין קדמי וצדי - פוענח כתקין. אורטופד בקופח אמר שהצילום תקין וכתב: ברך ימין ללא תפליט, טווח 0-140, ללא רגישות על סדקים, יציבות שמורה. ממקם רגישות מדיאלית ל TT ומעט דיסטלית לו. מפרקי ירך רוטציות שמורות. בדיקות דם כימיה ספירה CRP CALCIUM כולל ALK PHOS תקין צילום חזה לפני שבועיים - תקין. הסביר לי שמדובר באיזור שאין בו גידים או שרירים אלא רק עצם ואם הכאב לא חולף לבוא אליו שוב עוד חודש וחצי. בינתיים הכאב מחמיר למרות שאני לא עושה מאמצים מיוחדים. ברצוני לשאול 1. האם עלול להיות כאב בעצם השוק הסמוכה לברך כתוצאה מסרטן עצם ראשוני או משני אבל שלא רואים כלום בצילום של השוק וגם בדיקת כימיה תקינה וצילום חזה תקין? זה סביר או מאוד לא סביר שלא יראו כלום בצילום? 2. האם יכול להיות שיש לי שם איזה "שבר מאמץ" או שבר פנימי קטן שלא רואים בצילום, אולי קיבלתי מכה שלא זוכר או מאמץ שעשיתי ולא זוכר והיות ויש לי רזון וצפיפות עצם נמוכה ( משפחתי אצלנו ). אם כן האם צריך להמנע מלדרוך על הרגל עד שזה יחלים? מה דעתך ומה התרחיש הסביר?? תודה

שלום רב אבחנות באורטופדיה נעשות לאחר קבלת היסטוריה רפואית ובדיקה ועיון בהדמיה אם צריך לפי תכתובת אינטרנטית בהחלט שלא ניתן להגיע לאבחנה לרוב הסבירות היא שמדובר בדברים הכי שכיחים והם לרוב דלקות כתוצאה מעומס יתר , אולי אף ציר לא תקין של הברך או מנח כפות הרגליים לא תקין, אך כל זאת ניתן להתרשם בבדיקה בלבד בברכה ד"ר בנימין בנדר www.DrBender.co.il

מנהל פורום כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים