כאבים בברכך ימין עם נפיחות

דיון מתוך פורום  כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים

08/04/2016 | 23:34 | מאת: טלקר סוניה

שלום רב, אני סובלת מכאבים בברך ימין. עם נפיחות וקושי בהליכה, ירידה ועליה במדרגות. בבדיקת אולטרסאונד נמצאו ההבחנות הבאות 1. Suprapatellar Bursitis 2. semimembranosus אשמח לקבל הסבר רפואי לבעיה. תודה

שלום רב אבחנות באורטופדיה נעשות לאחר קבלת היסטוריה רפואית ובדיקה ועיון בהדמיה אם צריך בורסיטיס –הינה תוגבה דלקתית (לא זיהום) בסטרוקטורה של הברך/ירך ,שהתפקיד שלה הוא להחליק את התנועות של מפרק ברך/ירך כל " בעיה בגוף" יוצרת תגובה דלקתית אשר מטרתה לנסות ולתקן את "הבעיה" בתגובה הדלקתית מפרשים חומרים אשר גורמים לכאבים NSAIDS או שמם האחר תרופות לא סטרואידליות נוגדות דלקת , גם מדכאות את הכאב בנוסף לדלקת, תרופות אלה ניתנות ללקיחה לפרק זמן קצוב סטרואידים-תרופות נוגדות דלקת. זריקות סטרואידים משמשות להקלה זמנית בלבד של כאבים.ודלקת (דיפורספן,דפומדרול, הידרוקורטיזון) באם מדובר בבורסיטיס הטיפולים הם תרופות נוגדות דלקות וכאבים, טיפולים שונים להורדת דלקת מקומית והזרקות מקומיות אך יש לשלול הימצאות של סיבות אחרות היכול להקרין לאזור זה Semimembranosus הוא אחד מהשרירים האחוריים בירך (שרירי מיתר הנמתמכים מהגב עד לברך בברכה ד"ר בנימין בנדר www.DrBender.co.il

מנהל פורום כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים