עזרה בפענוח מיפוי עצמות ברכיים

דיון מתוך פורום  כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים

21/03/2016 | 18:06 | מאת: אלדר

ערב טוב, ביצעתי מיפוי עצמות ואני מבקש עזרה בפענוח. -קיימת קליטה פטלוגית ב rt medial tibial plateau הממצאים יכולים להתאים ל overuse injury כנראה עם מעורבות של המינסקוס המדיאלי. קליטה מוגברת ב lt mfc, rt mfc , tibial tuberosity משתי הצדדים - ממצאים יכולים להתאים ל overuse injury שאר השלד תקין. אשמח לדעת מה חומרת הפציעה שלי ומה אומר הפענוח. תודה רבה וערב טוב

שלום רב פציעות שימוש יתר Overuse Injury , הידוע גם בשם הפרעות טראומטיות מצטברות, מתוארות כנזק הנגרם לרקמות אשר נובע מפעולות חוזרות במשך הזמן. המונח מתייחס למגוון רחב של אבחנות בדיקות נעשות לשם אבחון , ומיפוי הינו כלי עזר בלבד, אך חשובה מאוד הבדיקה הפיסיקלית והאנמנזה הרפואית .פיענוח בדיקות הדמיה נעשה בהתאם לממצאים פיזיקליים ולאחר קבלת היסטוריה רפואית בדרך כלל במיפוי מופיעים המושגים הבאחם- תהליך ארטריטי או שינויים ניווניים הכוונה היא ככל הנראה לשינויים שחיקתיים, שחיקת סחוס , טראומה הכוונה היא לחבלה מיפוי עצמות –קיימים סוגים רבים של מיפוי עצמות, מיפוי עצמות המבוצע בדרך כלל הינו מיפוי עצמות בעזרת טכנטיום. זוהי בדיקה לא ספציפית , המראה מקומות שבהם החומר מצטבר, על סמך הקליטות ניתן לשער שמדובר בקליטות על רקע שחיקת סחוס, טראומה וכולי, אך כאמור אין הבדיקה בדיקה ספציפית מיפוי עצמות בשילוב עם CT הינו מיפוי עצמות SPECT , מיפוי יותר ספציפי לפגיעות סביב מפרק ישנם עוד סוגים רבים של מיפויים FDG עם סוכר מסומן המצביע על אזורים בעלי חילוף חומרים מהיר, או מיפוי עצמות עם כדוריות דם מסומנות לגילוי זיהומים תשובת המיפוי יש לשפוט אותה בהתאם להיסטוריה הרפואית ובדיקה פיסיקלית באופן כללי- כאבי ברכיים יכולים להיגרם מסיבות רבות, בגילאים צעירים יותר שכיח יותר תגובות דלקתיות, כונדרומלציה פטלה וקרעים במניסקוס, בגילאים מבוגרים יותר שכיח יותר שחיקה של הברך. פגיעות בברך, החל משברים, קרעים במניסקוס, חבלות שונות יכולות לגרום לשחקיה מואצת של מפרק הברך, דבר היכול לבוא לידי ביטוי בקושי בטווחי תנועה של הברך, חריקות/קליקים , כאבים בקימה מישיבה או בירידת מדרגות וקושי ללכת למרחקים בברכה ד"ר בנימין בנדר www.DrBender.co.il

מנהל פורום כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים