כאב פתאומי בברך

דיון מתוך פורום  כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים

15/03/2016 | 13:26 | מאת: אופיר

שלום רב, שמי אופיר ואני בן 20. בשישי האחרון בזמן שהלכתי (לא מהר או משהו, מבלי שעשיתי תנועה חדה וללא בעיות קודמות) הרגשתי פתאום כאב חזק בברך ו"קליק" כואב שיוצא ממנה. לאחר זמן מה שהמשכתי ללכת, בכל צעד הרגשתי קליק כואב מחדש ומעין "שחיקה", ממש כאילו הפיקה זזה. לאחר זמן מה הלכתי לישון הכאב נעלם וכשקמתי לא היה למשך יום שלם. יום לאחר מכן, שוב במהלך הליכה, הכאבים החלו לחזור. הם נחלשים כשאני נח ולא מורגשים למשך כמה זמן לאחר שאני קם משינה, אך מתגברים כשאני הולך. נכון לעכשיו אני מרגיש כאב באזור הפיקה (וגם מתחתיה ומעליה לעתים). אני עם תחבושת אלסטית שמקבעת את הברך וזה עוזר להקלת הכאב (אני מרגיש שהפיקה רופפת). מה לעשות? תודה

17/03/2016 | 21:50 | מאת: אופיר

הכאב עדיין מורגש (כבר שבוע) והוא ספציפית באזור שממש מתחת לפיקה, כשאני דורך על הרגל כשהיא ממש ישרה

18/03/2016 | 12:29 | מאת: אופיר

הקליקים והכאב יוצאים מה"מעטפת של הפיקה", כלומר הם יכולים לצאת מדי פעם ב"צעד לא נכון" הן מחלק הימני של הפיקה והן מהחלק השמאלי. מדובר בברך שמאל ובעיקר מהחלק השמאלי. לעתים מורגש שהברך ממש "קורסת". התנאים המקדימים לכאב: סחבתי תיקים כבדים. יש לי פלטפוס.

שלום רב ממה שכתבתה לא ניתן להגיע לאבחנה אבחנות באורטופדיה נעשות לאחר קבלת היסטוריה רפואית ובדיקה ועיון בהידמיה אם צריך כאבים מסביב לפיקה יכולים להיות מהמון סיבות החל מדלקת בגיד הפיקה וחלה בכאבים פטלופמרליים – מומלץ בדיקה של אורטופד בברכה ד"ר בנימין בנדר www.DrBender.co.il

מנהל פורום כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים