קרע במניסקוס ניתוח או לא .תוצאות MRI

דיון מתוך פורום  כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים

22/02/2016 | 13:24 | מאת: שמואל

MRI ממצאים נוזל תוך מפרקי בנפח מעט מוגבר יש קרע רדיאלי עמוק בגוף המניסקוס המדיאלי הרצועות והרצועות הצידיות רציפות ללא קרע אין בצקת מח עצם הסחוס המפרקי בעובי ועוצמת אות תקינים הגידים שמורים לסיכום \קרע עמוק של גוף המניסקוס המדיאלי תפליט מפרקי אני בן 37 ניתוח או לא

שלום רב החלטה לגבי ניתוח או טיפול שמרני ניתן להחליט לאחר קבלה של היסטוריה רפואית מפורטת, בדיקה ועיון בבדיקות ההדמיה בברך ישנם שני מניסקוסים, אחד פנימי(מדיאלי ) ואחד חיצוני (לטרלי), תפקידו של המניסקוס בברך הוא בין השאר לשמש כבולם זעזועים, קרע במניסקוס יכול להפריע לתפקוד התקין של המפרק, קרע במניסקוס יכול לגדול , יכול ליצור נעילות של הברך, כמו כן יכול ליצור פגיעה בסחוס של הברך, כל הדברים שציינתי יכולים להיות אך לא חייבים להיות ,באם מוציאים חלק מבולם הזעזועים של הברך דהיינו המניסקוס עומסים רבים יותר מופעלים על הסחוס . בברכה ד"ר בנימין בנדר www.DrBender.co.il

25/02/2016 | 00:14 | מאת: שמואל

האם יש ניתוח שמתקן את זה או רק להוציא את החלק הפגוע

מנהל פורום כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים