כאב בברך ימין

דיון מתוך פורום  כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים

16/01/2016 | 20:03 | מאת: טליה

שלום רב, אני בת 27 והתחלתי להתאמן במכשיר כושר מסוג אליפטיקל לפני שבועיים בערך. באימון האחרון לפני כשלושה ימים הרגשתי שברך ימין שלי "נתקעת" ומתיישרת בזמן האימון עם קושי בביצוע האימון. לאחר מכן חשתי כאבים עזים שנמשכים עד עכשיו. בזמן ההליכה כואב לי בחלק הקדמי של הברך בעת הכיפוף... ממה זה נובע? האם אימון אליפטיקל עלול להזיק לברכיים למרות שהוא מוגדר כבריא לברכיים? תודה רבה!

שלום רב ממה שכתבת לא ניתן להגיע לאבחנה , אבחנות באוטופדיה והמלצות לטיפול נעשות לאחר קבלת היסטוריה רפואית , בדיקה ועיון בצילומים באופן כללי –פצעיות ספורט סביב הברך יכולות להיות דלקות בגידים – בעיקר בגיד הפיקה, באזור פס אנסרינוס. בנוסף יכולות להיות בורסיטיס יכול להיות ומדובר בדלקת לדוגמה בורסיטיס , תוגבה דלקתית (לא זיהום) בסטרוקטורה של הברך/ירך ,שהתפקיד שלה הוא להחליק את התנועות של מפרק ברך/ירך כל " בעיה בגוף" יוצרת תגובה דלקתית אשר מטרתה לנסות ולתקן את "הבעיה" בתגובה הדלקתית מפרשים חומרים אשר גורמים לכאבים NSAIDS או שמם האחר תרופות לא סטרואידליות נוגדות דלקת , גם מדכאות את הכאב בנוסף לדלקת, תרופות אלה ניתנות ללקיחה לפרק זמן קצוב סטרואידים-תרופות נוגדות דלקת. זריקות סטרואידים משמשות להקלה זמנית בלבד של כאבים.ודלקת (דיפורספן,דפומדרול, הידרוקורטיזון) באם מדובר בבורסיטיס הטיפולים הם תרופות נוגדות דלקות וכאבים, טיפולים שונים להורדת דלקת מקומית והזרקות מקומיות אך יש לשלול הימצאות של סיבות אחרות היכול להקרין לאזור זה בברכה ד"ר בנימין בנדר www.DrBender.co.il

מנהל פורום כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים