שלום רב, תוכל לפשט לי את הפענוח MRI הנל? תודה מראש

דיון מתוך פורום  כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים

02/11/2015 | 22:15 | מאת: ברק

סריקה בתהודה מגנטית של ברך שמאל: עם T2, T1 ואקסיאליות T1, STIR עם דיכוי שומן, קורונליות PD, T2 בוצעו סדרות סגיטליות דיכוי שומן. הבדיקה בוצעה עקב כאבי גב וכאבי ברך שמאל. המניסקוסים מראים אות וצורה רגילים. גידי הקוודריספס והפטלה מראים ,)LCL, MCL( הקולטרליות ,)ACL, PCL( הרצועות הצולבות אות ועובי רגילים. אין נוזל תוך מפרקי בכמות מוגברת. אין ציסטה ע"ש בייקר. לא הודגמו פגמים סחוסיים פוקליים במדור הפטלופמורלי, המדיאלי או הלטרלי. אל הטיביה. יתכן ומדובר בשארית ACL - יש בצקת מינימלית סובכונדרלית באזור מאחז ה של קונטוזיה. יש בצקת קלה בכרית השומן ע"ש הופה באספקט האחורי עליון לטרלי שיכולה להתאים .PATELLOFEMORAL FRACTION SYNDROME - לתגובה מינימלית ל לסיכום: 1. ללא עדות לקרע במניסקוסים או ברצועות. מינימלי. PATELLOFEMORAL FRACTION SYNDROME .2

שלום רב פענוח בדיקות נעשה לאחר בדיקה וקבלת היסטוריה רפואית יכול להיות ומדובר בסחוס הפיקה- השם Runner's Knee מתייחס לרוב ל כאבים פטלופמורליים(CMP)כונדרומלציה פטלה באם כל הבדיקות שוללות דבר אחר, אך אבחנה נעשית לאחר קבלת היסטוריה רפואית, בדיקה ועיון בבדיקות ההדמיה אם מדובר אצלך ב כאבים בין הפיקה לירך הנקראים כאבים פטלופמורליים, הכאבים יכולים להיגרם מסיבות רבות o זווית Q (זווית גיד השריר הארבע ראשי) גדולה, הזווית מחושבת בין גיד הקואדריצפס לגיד הפיקה o מנח ואלגוס של הברך o מנח של עצם הירך בהטיה קידמית מוגברת o סיבוב חיצוני של עצם השוק o מיקום צדדי לטרלי של הגבשושית הטיביאלית (מקום אחיזתו של גיד הפיקה) o מעטפת צדדית הדוקה o כפות רגליים בפרונציה o מנח גבוהה של הפיקה ( פטלה אלטה) o גמישות יתר בין הסיבות השכיחות זה גמישות יתר, ציר לא תקין של הרגל. לעיתים אף יש צורך במדרסים לתיקון כף רגל שטוחה או כף רגל כעורה , מנח כף הרגל יכול להשפיע על כאבים סביב הברך ( בייחוד כאבים פטלו-פמורליים). מגן ברך לעיתים יכול לעזור בכאבים מסוג זה ,יש צורך בטיפול הכולל תרופות נוגדות דלקת . חיזוק שרירים סביב הברך הכרחי. מצורף קישור בעברית עם הסבר על הבעיה , קישור שני הינו קישור של תרגילים לברך קישור: http://www.aafp.org/afp/991101ap/ קישור לתרגילים http://www.summitmedicalgroup.com/library/sports_health/patellofemoral_pain_syndrome_exercises/ הכאבים ממוקמים בעיקר מסביב לפיקה ומוחמרים בעיקר בקימה מישיבה, בירידת מדרגות ופעילויות ספורט טיפולים שמרניים –לא ניתוחיים בדרך כלל הם הטיפולים הניתנים בראשונה, הם כוללים טיפול תרופתי, זריקות, פיזיותרפיה ולעיתים מגן ברך סוגי מגן ברך והמצלתות לטיפול ניתנות לאחר בדיקה וקבלת היסטוריה רפואית בברכה ד"ר בנימין בנדר

מנהל פורום כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים