תוצאות mri

דיון מתוך פורום  כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים

28/10/2015 | 20:24 | מאת: ענת

ביצעתי mri לאחר כאבים חוזרים ברגל ,אני לוחמת ובכך הפחד הוא שהכאבים נובעים מהשירות . התוצאות הן מסקנה:השטחה עם שינויים ציסטים סובכונדרלים בראשי ירכיים דו"צ סימני דיספלזיה של אצטובולם דו"צ עיבוי קומפנסטורי של סחוסים בראש פמור ואצטובולם מימי עם אזורים דלמינציה באצטובולם כמתואר

שלום רב אבחנות באוטופדיה והמלצות לטיפול נעשות לאחר קבלת היסטוריה רפואית , בדיקה ועיון בצילומים , מכלול הדברים הוא אשר מוביל לאבחנה אנטומיה לא תקינה של מפרק הירך כתוצאה מהתפתחות לקויה של מפרק הירך נקראית דיספלזיה. יכול זה גורמת לשחיקה מוקדמת-בגילאים יותר מוקדמים של מפרק הירך. אנטומיה לא תקינה יכולה להיות חוסר או התפתחות לקויה של עצם האגן הגורמת להיעדר כיסוי מספק של ראש הירך, או לחילופין לכיסוי מועט של ראש הירך. אנטומיה לא תקינה יכולה להיות גם כיסוי יתר של ראש הירך ואז מדובר תסמונת תפס/התנגשות FAI . תסמונת תפס או מה שנקרה Femoraloacetabular Impingement syndrome) FAI. FAI הינו הפרעה/חיכוך לא תקין הנוצר בין עצם הירך לעצם האגן כתוצאה מאנטומיה לא תקינה של עצם הירך או האגן, או שניהם ביחד בברכה ד"ר בנימין בנדר

מנהל פורום כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים