צילום אגן ופרקי ירכיים + צילום ירך ימין

דיון מתוך פורום  כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים

27/10/2015 | 09:50 | מאת: פנינה

שלום רב עשיתי אתמול צילומי אגן ופרקי ירכיים + צילום ירך ימין והתשובה היא: בצילום הירך - מבנה גרמי אוסטיופני - מבנה גרמי שמור ללא היצרות של מרווח תוך פרקי במפרק הירך בצילום אגן ופרקי ירכיים - מבנה גרמי אוסטיופני שינויים סקלרוטיים לא סימטריים דגנרטיבים במפרקים SI מפרקים אחרים שמורים. אציין שאני בת 48 - עם כאבי גב כבר 5 שנים לאחר 2 שאיבות דיסק ובבדיקה נוכחית של הגב ישנו בלט דיסק ב L3 L4 L5 והומלץ לי לבצע שוב שאיבת דיסק נוספת. אני גוררת את רגל ימין וסובלת מכאבים קשים בעקבים בבוקר כאשר אני קמה איני יכולה ללכת בערך כ 10-20 דקות עד אשר זה מוקל מעט אבל גם אז זה כמו לדרוך על סכינים. אשמח אם תוכל לומר לי אם הדברים קשורים ומה פירוש הממצאים בצילום. תודה מראש

שלום רב אבחנות באוטופדיה והמלצות לטיפול נעשות לאחר קבלת היסטוריה רפואית , בדיקה ועיון בצילומים , מכלול הדברים הוא אשר מוביל לאבחנה צילום ירך אני מעדיף לשפוט בעצמי על סמך הבדיקה הפיסיקלית , לפי הפענוח בלבד והוא לעיתים יכול להיות שונה מהפענוח שלי אשר מתבסס גם על בדיקה פיסיקלית אין ממצאים משמעותיים בירך כאבי גב יכולים להקרין לרגליים, לעיתים אין כאבי גב רק כאבים בגפיים או בעכוז, יכול זה ליצור כאבים ברגליים כבדות, קושי ללכת , כאבים לאורך הרגליים כאבים בירך(לעיתים מפורש ככאבים ממפרק הירך), כאבים בברך , זרמים ברגליים נימול , כאבים עד כפות הרגליים או רק בשוק http://www.neuroanatomy.wisc.edu/SClinic/Radiculo/sciatica.htm בברכה ד"רמ בנימין בנדר

מנהל פורום כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים