חשד לשחיקה אונזק אוסטאוכונדרלי קל בראש פמור ימין.

דיון מתוך פורום  כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים

25/10/2015 | 12:42 | מאת: חיים ו.

שלום לכולם. בעקבות כאב חזק במפרק ימין שמנע ממני לזוז כמעט במשך כשבועיים-שלושה הייתי אצל אורטופד שביקש שאעשה מיפוי עצמות + ספקט. תשובת המיפוי היא: קיימת קליטה מעט מוגברת דיפוזית בפרק ימין בולטת יותר במדור העליון של המפרק - יכל להתאים לתהליך ארטריטי דלקתי. חשד לשחיקה אונזק אוסטאוכונדרלי קל בראש פמור ימין. אין לראות קליטה פתולוגית בשאר השלד. מישהו יכל לומר לי במה מדובר (יש לי תור לאורטופד רק לעוד שלושה שבועות ובינתיים אני גם קצת לחוץ וגם לא יודע אם יכל לחזור להליכות שחסרות לי מאד)... תודה רבה

שלום רב אבחנות באוטופדיה והמלצות לטיפול נעשות לאחר קבלת היסטוריה רפואית , בדיקה ועיון בצילומים , מכלול הדברים הוא אשר מוביל לאבחנה ארטריטי דלקתי- הכוונה לגירוי דלקתי כתוצאה משינויים בסחוס של המפרק בדרגה קלה לזיה אוסטאוכונדרלית משמעו סחוס-עצם- נזק מקומי בברכה ד"ר בנימין בנדר

מנהל פורום כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים