אבחנה מבדלת לבעייה במפרק ירך

דיון מתוך פורום  כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים

26/09/2015 | 07:23 | מאת: דניאל

בת 64+, פעילה ספורטיבית, בשבועות האחרונים הידרדרות מהירה בכאבים במפרק הירך. בוצע צילום רנטגן עם תשובה לא ברורה (אורתופד אחד טוען הקרנה מהגב; אורתופד בכיר יותר מזהה בעיה במפרק הירך). מצפים כעת לתשובה של צילום מיפוי עצמות. (שבוצע אתמול). שאלותי: (1) האם יש צורך בבדיקה נוספת? מהי? (2) מה זמן ההמתנה הממוצע לניתוח החלפת מפרק ירך בגישה קדמית באסותא? האם מדובר בשבועות או בחודשים? (3) מה זמן ההחלמה המקובל מניתוח החלפת מפרק ירך בגישה קדמית? תודה רבה

שלום רב אבחנות באוטופדיה והמלצות לטיפול נעשות לאחר קבלת היסטוריה רפואית , בדיקה ועיון בצילומים , מכלול הדברים הוא אשר מוביל לאבחנה לרוב צילומי רנטגן מספקיים בכדי להגיע לאבחנה באם ישנו ספק ניתן להיעזר באמצעי הדמיה נוספים כגון CT או MRI זמן המתנה הינו שבועות זמן החלמה תלוי מאוד במנותח עצמו ובמצב השרירים לפני ניתוח , לרוב הגישה מאפשרת החלמה מהירה יותר ללא צורך בהגבלות לירך https://www.youtube.com/watch?v=Hbi2nhoWQ1M בברכה ד"ר בנימין בנדר

מנהל פורום כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים