ככבי ברכיים לאחר מאמץ

דיון מתוך פורום  כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים

11/09/2015 | 01:35 | מאת: אלון

שלום רב אני בחור בן 28, ללא רקע של בעיות בברכיים, לא מאוד פעיל ספורטיבית. לאחרונה חשתי מדי פעם מעט כאבים בברכיים חאחר ריקודים בחתונה. כעת בטיול בחול לאחג הליכה רבה הופיעו כאבים בברכיים. הכאב לא נעים ואף גורם לצלוע אך אינו אחיד לאורך היום ובתנועות שונות. כאב בעיקר כדהברכיים נושאות משקל ובעיקר באקסטנציה לדעתי. הברך כואבת גם במגע בנק ספציפיות אך ללא רושם לאודם. יש לציין כי אני הולך הרבה בטיול, בדרכ הכאבים יותר משמעותיים בערב למרות שריימים גם בבוקר. אשמח להארות והמלצות, חושש מאוד.

שלום רב אבחנות באוטופדיה והמלצות לטיפול נעשות לאחר קבלת היסטוריה רפואית , בדיקה ועיון בצילומים יכול להיות ומדובר בדלקת לדוגמה בורסיטיס , תוגבה דלקתית (לא זיהום) בסטרוקטורה של הברך/ירך ,שהתפקיד שלה הוא להחליק את התנועות של מפרק ברך/ירך כל " בעיה בגוף" יוצרת תגובה דלקתית אשר מטרתה לנסות ולתקן את "הבעיה" בתגובה הדלקתית מפרשים חומרים אשר גורמים לכאבים NSAIDS או שמם האחר תרופות לא סטרואידליות נוגדות דלקת , גם מדכאות את הכאב בנוסף לדלקת, תרופות אלה ניתנות ללקיחה לפרק זמן קצוב סטרואידים-תרופות נוגדות דלקת. זריקות סטרואידים משמשות להקלה זמנית בלבד של כאבים.ודלקת (דיפורספן,דפומדרול, הידרוקורטיזון) באם מדובר בבורסיטיס הטיפולים הם תרופות נוגדות דלקות וכאבים, טיפולים שונים להורדת דלקת מקומית והזרקות מקומיות אך יש לשלול הימצאות של סיבות אחרות היכול להקרין לאזור זה בברכה ד"ר בנימין בנדר

מנהל פורום כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים