מיפוי עצם וספקט ברכיים

דיון מתוך פורום  כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים

22/08/2015 | 18:15 | מאת: אבי

שלום, אנא המלצה לטיפול. תודה. מיפוי עצם כל גופי וספקט של ברכיים, TC-MDP 25MCI סיבת הפניה: הנבדק מתלונן על כאב חזק בברך השמאלית, בעיקר באספקט המדיאלי. מסמן בשאלון שסובל מכאבים בשתי הברכיים. כמו כן כאבים לעיתים בעמוד שדרה מותני ושורשי כפות הידיים. ממצאים: בבדיקה הפלנארית – נראית חוסר סדירות בעמוד השדרה המותני והגבי העליון. נראו קליטות מוגברות במפרקי הכתפיים, שורשי כפות הידיים. קליטה דיפוזית מוגברת בברכיים, בעיקר באספקט הפנימי של הברך השמאלית והדגשה דו"צ של עצמות הפיקה. כמו כן, קליטה בולטת בחיבור MTP1 מימין. בבדיקה הטומוגרפית של הברכיים (ספקט) - נראית קליטה בולטת באספקט המדיאלי פמורלי וטיביאלי של הברך השמאלית. הקליטה נראית כצורת "סהרון" באספקט המדיאלי, אולם קיימת גם קליטה מעליה בחלק המתאים ל- MFC בעיקר בחלקו האחורי. שאר השלד תקין. סיכום: מיפוי העצם מדגים נזק ל- MFC אשר גורם גם לנזק מניסקלי טיביאלי מדיאלי בברך השמאלית, מלווה בשינויים ארטריטיים בברך זו. שאר הממצאים מתאימים לשינויים ניווניים בעמוד השדרה ושינויים ארטריטים במפרקים שתוארו – ממצאים קלים.

שלום רב אבחנות באוטופדיה והמלצות לטיפול נעשות לאחר קבלת היסטוריה רפואית , בדיקה ועיון בצילומים , מכלול הדברים הוא אשר מוביל לאבחנה בברך ישנם שני מניסקוסים, אחד פנימי(מדיאלי ) ואחד חיצוני (לטרלי), תפקידו של המניסקוס בברך הוא בין השאר לשמש כבולם זעזועים, קרע במניסקוס יכול להפריע לתפקוד התקין של המפרק, קרע במניסקוס יכול לגדול , יכול ליצור נעילות של הברך, כמו כן יכול ליצור פגיעה בסחוס של הברך, כל הדברים שציינתי יכולים להיות אך לא חייבים להיות ,באם מוציאים חלק מבולם הזעזועים של הברך דהיינו המניסקוס עומסים רבים יותר מופעלים על הסחוס שינויים ארטריטיים או ניווניים משמעם שינויים שחיתקיים MFC הינו קונדיל פמורלי פנימי, דהיינו עצם הירך הפנימית אם מדובר בשחיקת מפרק הברך(אוסטאוארטריטיס), אזי שחיקת מפרק הברך הינה מחלה אשר משפיעה על חייהם ועל איכות חייהם של אנשים רבים ברחבי העולם בדיקות הדמיה(צילומי ברכיים בעמידה) עוזרות לאושש את האבחנה בנוסף לקבלת היסטוריה רפואית מפורטת ובדיקה פיסיקלית ניתן להתעדכן במאמר על שחיקה של הברך ובטיפולים בקישורים הבאים www.facebook.com/drbenderbenjamin http://www.drbender.co.il/articles http://www.drbender.co.il/faq בברכה ד"ר בנימן בנדר

מנהל פורום כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים