כאבים במפרק הירך ובמפשעה

דיון מתוך פורום  כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים

02/08/2015 | 22:43 | מאת: בר

שלום רב, אני פונה לפורום הזה אחרי יותר משנה של סבל וכאבים נוראיים והבנה שכיום כנראה כבר נשללו כל האבחנות האפשריות. אני ממש מקווה שתוכלו לעזור לי עם רעיונות לכיווני המשך. אז אתחיל מהתחלה, ביוני שנה שעברה התעוררתי באמצע הלילה מכאבים נוראיים באיזור המפשעה שהקרינו לכיוון הברך. מחשש שזוהי סתימה מסויימת בכלי הדם, הובהלתי לבית החולים שם עברתי אולטרסאונד דופלר. משזאת יצאה תקינה שוחררתי, ובשנה האחרונה העבירו אותי לבדיקות כירוגיות (בקע וכו), בדיקות גיניקולוגיות ושלל צילומים (כולל אמ אר איי). כל הבדיקות, מלבד נפיחות קלה של בלוטת לימפה אחת באיזור המפשעה יצאו תקינות לחלוטין. חשוב לציין שבתקופה הזאת אושפזתי מספר פעמים בגלל כאבים חריגים באיזור המפשעה והמפרק ואני עודני מטופלת במשככי כאבים כמעט על בסיס יום יומי וסובלת מהזעת יתר באיזור הכואב. בנוסף, עברתי פיזיותרפיה שהחמירה את מצבי (הגבירה את תדירות ורמת הכאב). לאחרונה ביצעתי בדיקת MRA לתוך מפרק הירך והממצא היחידי היה קרע עדין בחלק העליון של הלברום. לטענתו של הרופא המטפל בי, קרע בגודל כזה לא מומלץ לניתוח ולא יכול לגרום לכאבים ברמה שאני חווה. האם יש לכם רעיון למה יכול לגרום לכאבים ברמה כזאת? האם יש לכם רעיון לטיפול במקרה כזה?

שלום רב ממה שכתבת לא ניתן להבין מהי האבחנה אבחנות באוטופדיה והמלצות לטיפול נעשות לאחר בקבלת היסטוריה רפואית , בדיקה ועיון בצילומים , מכלול הדברים הוא אשר מוביל לאבחנה באופן כללי כאבים באזור מפרק הירך יכולים , להיות כאבים מוקרנים מהגב, כאבים מוקרנים מהאגן(בעיות גניקולוגיות) , יכולים הם להיות עקב בעיה במפרקי הירך עצמם(כגון שחיקה,קרע בלברום, תסמונת תפס FAI ) ויכולים להיות סיבות רבות אחרות כדוגמת בקע מפשעתי או פמורלי, או דלקות שונות סביב המפרק בברכה ד"ר בנימין בנדר

מנהל פורום כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים