בורסיטיס בירך

דיון מתוך פורום  כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים

23/08/2015 | 17:24 | מאת: י.ב

שלום, אני בת 54 סובלת מבורסה דלקתית בירק כחצי שנה. כדורים נגד דלקות לא כ"כ השפיעו. עשיתי זריקת סטרואיד לפני חודשיים. המצב השתפר משמעותית לחודש ימים. כעת הכאבים חורים בהדרגה. אין מגבלה בתנועה, אבל לעיתים כאבים לאחר ישיבה, הליכה מרובה או שינה על הצד. הרופא מציעמזריקה נוספת או ניתוח. קראתי שטיפול בגלי הלם גם יכול לעזור. אודה לחוות דעתך.

שלום רב מכיוון שכאבים סביב מפרק הירך יכולים להיות גם כאבים מוקרנים מהגב, ומכיוון שכאבים סביב מפרק הירך יכולים לנבוע מסיבות רבות, יש צורך בבדיקה פיסיקלית מקיפה, קבלת היסטוריה רפואית מקיפה ועיון בבדיקות ההדמיה בכדי לתכנן המשך בירור/טיפול בורסיטיס כוונה לגירוי דלקתי במעטפת שנקראת בורסה, המעטפת מצויה במפרקים גדולים תוגבה דלקתית (לא זיהום) בסטרוקטורה של הברך/ירך ,שהתפקיד שלה הוא להחליק את התנועות של מפרק ברך/ירך כל " בעיה בגוף" יוצרת תגובה דלקתית אשר מטרתה לנסות ולתקן את "הבעיה" בתגובה הדלקתית מפרשים חומרים אשר גורמים לכאבים NSAIDS או שמם האחר תרופות לא סטרואידליות נוגדות דלקת , גם מדכאות את הכאב בנוסף לדלקת, תרופות אלה ניתנות ללקיחה לפרק זמן קצוב סטרואידים-תרופות נוגדות דלקת. זריקות סטרואידים משמשות להקלה זמנית בלבד של כאבים.ודלקת (דיפורספן,דפומדרול, הידרוקורטיזון) באם מדובר בבורסיטיס הטיפולים הם תרופות נוגדות דלקות וכאבים, טיפולים שונים להורדת דלקת מקומית והזרקות מקומיות אך יש לשלול הימצאות של סיבות אחרות היכול להקרין לאזור זה בברכה ד"ר בנימין בנדר

מנהל פורום כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים