פענוח MRI ברך ימין

דיון מתוך פורום  כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים

02/08/2015 | 09:00 | מאת: אבי כהן

שלום רב רציתי להבין האם מתוך מה שכתוב כאן יש משהו שמעיד שאני עדיין לא יכול להפעיל את הברך בצורה תקינה וללא כאב - אני 7 חודשים אחרי ניתוח ACL + מיניסקוס ועדיין לא מצליח לתפקד עם הברך . התוויה קלינית: מעקב אחר ניתוח. ממצאים: מודגם מצב לאחר שחזור רצועת ה-ACL. הרצועה המשוחזרת מודגמת דקה באזור אחיזתה הפמורלי, ללא עדות להיפרדות הרצועה מאחיזותיה הגרמיות. לא ניתן לשלול קרע חלקי כרוני של הרצועה. שאר הרצועות וגיד הפופליטאוס מודגמים שמורים. מודגם במרכז הטרוכלאה פגם לכל עובי הסחוס המכסה בגובה 1.4 ס"מ (חתך 14 סדרה 501) ובקוטר 1.3 ס"מ במישור הצידי פנימי (חתך 18 סדרה 301). מודגם שבב סחוס מנותק חלקית בשולי מיטת הפגם בקוטר 7 מ"מ במישור הצידי פנימי (חתך 18 סדרה 301) ובגובה 1.2 ס"מ (חתך 15 סדרה 501). מודגמת בצקת לשדית מינימאלית סוב-כונדרלית בסמוך. מודגם גופיף היפואינטנסי באספקט הקדמי של המרווח הפירקי קדמית לאחיזה הטיביאלית של הרצועה המשוחזרת בקוטר 6 מ"מ בציר הסגיטלי (חתך 15 סדרה 401, סגיטלי 15 סדרה 501) ובקוטר 1.2 ס"מ במישור הצידי פנימי (חתך 12 סדרה 701). כנראה שבב סחוס מנותק. מודגם אות חריג הוריזונטלי בהיקף הקרן האחורית של המניסקוס המדיאלי אשר אינו מערב את המשטחים הפירקיים, ייתכן שינוי פוסט ניתוחי. ללא שינוי. מודגם אות חריג אלכסוני בקרן האחורית של המניסקוס הלטרלי קרוב לשורש המניסקוס (חתך קורונלי 21 סדרה 701) אשר הודגם בבדיקת ה-MRI הקודמת, ייתכן שינוי פוסט ניתוחי. גוף המניסקוס הלטרלי מודגם קטום, כנראה שינוי פוסט ניתוחי. המנגנון המיישר מודגם תקין. מודגם פגם בעומק הסחוס המכסה את הפצט המדיאלי של הפיקה בקוטר 5 מ"מ במישור הצידי פנימי המערב יותר ממחצית מעובי הסחוס (חתכים אקסיאלים 19-20 סדרה 301). הודגם נוזל תוך פירקי בכמות קטנה עד מתונה, ללא עדות ליצירת ציסטה פופליטיאלית .

שלום רב פיענוח בדיקות הדמיה נעשה בהתאם לממצאים פיזיקליים ולאחר קבלת היסטוריה רפואית תמיד רצוי ביקורת אצל רופא מנתח גם אם זה אומר פניה מספר פעמים כאבים אחרי ניתוח יבולים להיות לאורך תקופה, אך אמור רצוי מעקב רופא מנתח בברכה ד"ר בנימין בנדר

מנהל פורום כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים