MRI ברך ימין

דיון מתוך פורום  כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים

28/07/2015 | 19:12 | מאת: hg

שלום רב, מעדתי לפני חודש וסובבתי את הברך להלן ממצאי הMRI: . להלן ממצאי בדיקת MRI של ברך ימין הטכניקה : בוצעו סדרות סגיטלית PD בלי ועם דיכוי שומן , קורונליות T1 ו - PD עם דיכוי שומן ואקסיאלית PD עם דיכוי שומן . התוויה קלינית : ברור כאבים . ממצאים : מודגמת בצקת לשדית באספקט האחורי והתיכון של הקונדיל הפמורלי הלטרלי , ייתכן קונטוזיה . מודגמת קונטוזיה לשדית מינימאלית בהיקף האספקט התיכון של המשטח הטיביאלי המדיאלי . מודגמת בצקת סביב השכבה החיצונית של רצועת ה - MCL , ייתכן כביטוי למתיחה . ללא עדות להיפרדות הרצועה מאחיזותיה הגרמיות . מודגמת בצקת לשדית תת קורטיקלית בהיקף הקונדיל הפמורלי המדיאלי באזור אחיזת הרצועה . שאר הרצועות וגיד הפופליטאוס מודגמים שמורים . מודגם אות חריג אנכי מינימאלי בהיקף גוף המניסקוס המדיאלי ) חתכים קורונליים 16-17 סדרה 701 ,( ממצא המחשיד לקרע פריפרי . המניסקוס הלטרלי מודגם תקין . המנגנון המיישר מודגם תקין . סחוס הפיקה שמור . הודגם נוזל תוך פירקי בכמות מינימאלית , ללא עדות ליצירת ציסטה פופליטיאלית

שלום רב פיענוח בדיקות הדמיה נעשה בהתאם לממצאים פיזיקליים ולאחר קבלת היסטוריה רפואית אולי מדובר בבעיה במניסקוס או בגידים הכל נקבע בהתאם להיסטוריה רפואית, בדיקה פיסיקלית ועיון בבדיקות בברך ישנם שני מניסקוסים, אחד פנימי(מדיאלי ) ואחד חיצוני (לטרלי), תפקידו של המניסקוס בברך הוא בין השאר לשמש כבולם זעזועים, קרע במניסקוס יכול להפריע לתפקוד התקין של המפרק, קרע במניסקוס יכול לגדול , יכול ליצור נעילות של הברך, כמו כן יכול ליצור פגיעה בסחוס של הברך, כל הדברים שציינתי יכולים להיות אך לא חייבים להיות ,באם מוציאים חלק מבולם הזעזועים של הברך דהיינו המניסקוס עומסים רבים יותר מופעלים על הסחוס MCL רצועה אמצעית(מדיאלית) הוא יכול להיות מעובה כתוצאה ממתיחה דלקת, קרע חלקי וכולי בברכה ד"ר בנימין בנדר

מנהל פורום כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים