Sonk

דיון מתוך פורום  כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים

25/07/2015 | 07:51 | מאת: דינה

שלום אני בת 66 , אובחנתי לאחרונה כסובלת מSONK בברך שמאל. סבלתי מכאבים מאוד חזקים במשך שלושה שבועות ועכשיו כחודשיים מאז החלט הכאבים אני כבר לא סובלת למעט כאבים ניסבלים לאחר פעילות מאומצת. לפני הפגיעה עסקתי בספורט אינטנסיבי , ריצה למרחקים ארוכים , שחיה , פעילות אנאירובית. נאמר לי לנוח , רציתי לדעת , מה בדיוק אני יכולה/לא יכולה לעשות. תודה!

שלום רב SONK משמעו Spontaneous osteonecrosis of the knee שניהם ביחד מייצגים פגיעה במפרק הברך אשר יוצרת פגיעה במרכיבי המפרק ובשלבים יותר מתקדמים שחיקה של המפרק כאשר AVN הוא בעקבות בעיה(הפרעה) כלשהי באספקת הדם התקינה למפרק , ו SONK כשמו כן הוא, קורה ללא רקע כלשהו באופן ספונטני ונראה שהבעיה היא יותר בעיה מכנית SONK מאופיין ככאב פתאומי המופיע בנשים יותר מאשר בגברים סביבות גיל 60 וממוקם בחלק הפנימי של עצם הברך (MFC), כאשר AVN מאופיין יותר ככאב פחות חריף אשר יכול להופיע בכל גיל ויכול להיות כמעט בכל מקום בברך ניתן להתעדכן במאמר על שחיקה של הברך ובטיפולים בקישורים הבאים www.facebook.com/drbenderbenjamin http://www.drbender.co.il/articles http://www.drbender.co.il/faq בברכה ד"ר בנימין בנדר

מנהל פורום כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים