ברור תוצאה של MRI

דיון מתוך פורום  כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים

20/07/2015 | 08:29 | מאת: מודאגת

לאחר בדיקת MRI ברך התשובה היתה : " מודגם באספקט התיכון של הקונדיל הפמורלי הלטרלי נגע סהרוני במראהו תת קורטיקלי שטוח בקוטר 7 מ"מ במישור הצידי פנימי ... ובקוטר 5 מ"מ בציר הסגיטלי עם בצקת לשדית סביבו. מודגם באספקט האחורי עליון של הקונדיל נגע דומה תת קורטיקלי בגובה 8 מ"מ ובקוטר 5 מ"מ בציר הסגיטלי עם בצקת לשדית סביבו . הנגעים הנ"ל עשויים להתאים במאפייניהם ל AVN . לא הודגם תמט של המשטח הפירקי. מודגמת בצקת לשדית מינימאלית גם בקונדיל הפמורלי המדיאלי אך ללא עדות ל AVN או לקו שבר ברור. הרצועות הצולבות והרצועות הקולטרליות הודגמו תגינות . המינסקוס בעלי מראה וגבולות שמורים. המנגנון המיישר מודגם תקין , סחוס הפיקה שמור. הודגם נוזל תוך פירקי בכמות פיזיולוגית ללא עדות ליצירת ציסטה פופליטיאלית ".....מה כל זה אומר???

שלום רב פיענוח בדיקות הדמיה נעשה בהתאם לממצאים פיזיקליים ולאחר קבלת היסטוריה רפואית באופן כללי מאוד ניתן להגדיר (יכול מאוד להיות וכלל לא מדובר אצלך בכל הכתוב למטה )- AVN משמעו AVASCULAR NECROSIS שם אחר OSTENECROSIS SONK משמעו Spontaneous osteonecrosis of the knee שניהם ביחד מייצגים פגיעה במפרק הברך אשר יוצרת פגיעה במרכיבי המפרק ובשלבים יותר מתקדמים שחיקה של המפרק כאשר AVN הוא בעקבות בעיה(הפרעה) כלשהי באספקת הדם התקינה למפרק , ו SONK כשמו כן הוא, קורה ללא רקע כלשהו באופן ספונטני ונראה שהבעיה היא יותר בעיה מכנית SONK מאופיין ככאב פתאומי המופיע בנשים יותר מאשר בגברים סביבות גיל 60 וממוקם בחלק הפנימי של עצם הברך (MFC), כאשר AVN מאופיין יותר ככאב פחות חריף אשר יכול להופיע בכל גיל ויכול להיות כמעט בכל מקום בברך ניתן להתעדכן במאמר על שחיקה של הברך ובטיפולים בקישורים הבאים www.facebook.com/drbenderbenjamin http://www.drbender.co.il/articles http://www.drbender.co.il/faq בברכה ד"ר בנימין בנדר

מנהל פורום כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים