נפיחות וכאבים בברך

דיון מתוך פורום  כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים

14/07/2015 | 17:05 | מאת: אמילי

שלום רב, מלפני שנה הופיעה נפיחות בברך ימין וכאבים חזקים. עשיתי צילום בו לא היו ממצאים. לאט לאט הכאבים הלכו, אך הנפיחות נשארה. מדי פעם כן יש כאבים.לאחרונה עשיתי ct ו-mri. הנה התוצאות של mri: הטכניקה: בוצעו סדרות סגיטלית עם דיכוי שומן. התוויה קלינית: בירור כאבים. ממצאים: הודגמו אותות תקינים ממח העצם, ללא עדות לשברים בצקות או אוסטיאונקרוזיס. הרצועות הצולבות והרצועות הקולטרליות הודגמו תקינות. מודגם אות חריג הוריזונטלי בהיקף הקרן האחורית של המניסקוס המדיאלי, אשר אינו מערב את המשטחים הפרקיים, כך שאינו מוגדר כקרע. המניסקוס הלטרלי מודגם תקין. המנגנון המיישר מודגם תקין. סחוס הפיקה שמור. הודגם נוזל תוך פירקי בכמות פיזיולוגית , ללא עדות ליצירת ציסטה פופליטיאלית . לסיכום: ללא ממצא חריג משמעותי. אורטופד של קופת חולים הציע לי לעשות בדיקה פולשנית בהרדמה מקומית ואמר שהתוצאות של mri לא חד משמעיות ואין דרך אחרת לקבוע מה הבעיה ואיך לטפל בה. אשמח לקבל חוות דעת נוספת תודה

14/07/2015 | 17:08 | מאת: אמילי

האורתופד הציע לעשות דביקה פולשנית בהרדמה מלאה ואמר שזמן מה לא אוכל ללכת ולא יודעים כמה זמן. זה אינדיווידואלי

שלום רב ממה שכתבתה לא ניתן להגיע לאבחנה ברורה אבחנות באוטופדיה והמלצות לטיפול נעשות לאחר בקבלת היסטוריה רפואית , בדיקה ועיון בצילומים , מכלול הדברים הוא אשר מוביל לאבחנה בברכה ד"ר בנימין בנדר

מנהל פורום כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים