שחיקת סחוס בירך

דיון מתוך פורום  כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים

13/07/2015 | 10:57 | מאת: אנונימית

היי.. אני בת 25, סובלת מדלקת פרקים מגיל שנה וכיום חלה הדרדרות במצבי שכן יש לי שחיקת סחוס בירכיים. בעקבות השחיקת סחוס התנועתיות הולכת ופוחתת ואיני יכולה לקיים יחסי מין עקב אי אפשרות לפיסוק הרגליים (סליחה על התיאור). האם יש משהו שאני יכולה לעשות לגבי התנועתיות? אני חייבת עזרה, אני בת 25 וכל חיי לפני..

שלום רב הגבחה בטווחי תנועה הינו חלק מתהליך שחיקה של מפרק הירך ניתץן להיעזר בפיזיותרפיה לשמר את השרירים שלא יהיו מדוללים ולשפר את טווחי התנועה עד כמה שניתן מפרסומים קודמים ניתוחי החלפת מפרק ירך מאופיינים באחוזי הצלחה גבוהים בכל גישה, צליעה לאחר ניתוח בכל גישה כלשהי יכולה להיות, מטרת הניתוח הינה הקלה בכאבים ושיפור בטווחי תנועה קיימות שיטות רבות להחלפת מפרק ירך השיטות נחלקות לפי קריטריונים רבים בין השאר אפשר לחלק על פי הגישה- קימות גישות רבות להחלפת מפרק הירך גישות בחתך קטן או גישות סטנדרטיות . ניתוחי החלפות מפרק הירך יכולים להתבצע בשכיבה על הצד או על הגב. בשכיבה על הצד לרוב נעשה ניתוח בגישה אחורית, שהוא הגישה הנפוצה ביותר בעולם . גישות קידמיות לירך בגדול נחלקות לגישה קידמית ישירה או גישה קידמית צדדית. הגישות הקידמיות מבוצעות על הצד או בהשכבה על הגב. אני מבצע אותם בהשכבה על הגב. כמו כל ניתוח לגישות הקידמיות ישנה עקומת למידה והתנסות יתרונות השיטה הייחודית של החלפת מפרק הירך שאני מבצע בהשכבה על הגב בגישה קידמית-צדדית או קידמית ישירה המאופיינת באחוזי פריקה נמוכים הם o אנטומית של מפרק הירך ברורה בעת הניתוח והכנסת המשתלים o אפשרות לבדיקה טובה יותר של טווחי התנועה ויציבות המפרק במישורים רבים o בדיקת אורך רגליים מהימנה ביותר הגישה הניתוחית הייחודית שאני מבצע בהשכבה על הגב מאפשרת למנותח לאחר הניתוח תנועה מידית ללא צורך בכרית פישוק או הגבלות לירך (כגון כיסא גבוהה, הימנעות מכיפוף הרגל המנותחת או הצלבה של הרגליים , ושכיבה על הגב בלבד למשך שישה שבועות ) ישנם מנתחים שמעדיפים להשתמש בגישה הקידמית הישירה בשולחן מתיחה(שולחן שברים מיוחד) בכדי לסיעה בגישה הניתוחית, יתרונות שולחן המתיחה הינה הקלה בגישה הניתוחית, חסרונות הן יישנם דיווחים על שברים עקב המניפולציה של הרגל הקשורה, אין יכולת להעריך את אורך הרגליים בצורה מהימנה- יש צורך בצילומים השוואתיים לרגל השנייה בכדי לדייק באורך הרגליים-מערב זה קרינה של צילומים, יכולת בדיקת יציבות המפרק החדש הינה פחותה יותר ברגל קשורה בהשוואה לרגל מנותחת לא קשורה גישות בחתך קטן (MIS) Minimal Invasive Surgery נחלקות בגדול לגישה קידמית , קידמית –צדדית ואחורית , נראה שלאחרונה הגישה הקידמית אשר אינה מערבת חיתוך שרירים צוברת תאוצה. אני פרסמתי את הגישה במאמר וגם כתבתי על כך פרק בספר , זה הקישור לפרק בספר מפרי עטי http://www.expertconsultbook.com/expertconsult/ob/book.do?method=display&type=bookPage&decorator=none&eid=4-u1.0-B978-1-4160-4973-9..00046-7&isbn=978-1-4160-4973-9#lpState=open&lpTab=contentsTab&content=4-u1.0-B978-1-4160-4973-9..00023-6;from=toc;type=bookPage;isbn=978-1-4160-4973-9&search=none חלוקה אחרת להחלפת מפרק הירך היא במשתלים השונים שניתן להשתמש ובשיטות הקיבוע , דהיינו החלפת מפרק הירך יכולה להיות עם קיבוע בצמנט רפואי או ללא צמנט רפואי . ללא צמנט בדרך כלל מדובר במשתלים אשר הגוף אמור לעטוף/לגדול בחריצים הקטנים שבמשתל חלוקה נוספת היא לפי חלקים/משטחים נושאי המשקל- ישנם מספר צירופים, הנפוצים ביניהם הם מתכת על מתכת, מתכת על פויליאטילן, קרמי על קרמי, קרמי על פוליאטילן לאחר התלהבות לא קטנה בניתוחים להחלפות מפרקים בעזרת המחשב, נראה שההתלהבות הזאת דעכה עקב סיבות רבות. בניתוחי החלפות מפרק ירך יש צורך בחתכים נוספים להשמת החיישנים דבר היכול ליצור תחלואה נוספת כגון זיהום בפינים או שבר בעצם האגן. זמן הניתוח מוארך עקב הצורך בשימוש בציוד המיוחד. היתרונות בהשוואה לחסרונות גרמו לכך שניתוחים מונחי מחשב אינם בשימוש רוטיני במחלקות רבות בארץ ובעולם באופן כללי –אני מבצע החלפת מפרק ירך בגישה קדמית ישירה וגישה קימית צדדית , בהשכבה על הגב ולא על הצד כפי שנהוג במקומות רבים, השכבה על הגב מאפשרת בדיקה של טווחי תנועה, יציבות ובדיקה של אורך הרגליים בצורה מהימנה. גישה קימית צדדית בהשכבה על הגב אזור החתך הניתוחי הינו צדדי, גישה קידמית ישירה החתך הינו קידמי. ישנם אנשים שמעדיפים שהצקלת פלות הצד אין צורך לשכב על הגב רק, מאפשר שיקום נוח ומהיר יותר לאחר הניתוח הצלחת הניתוח תלויה הרבה במנח המשתלים, למשתל ישנו מספר חלקים ה CUP הוא החלק שמקובע לאגן , ישנה זוית מסוימת שאותה צריך להשיג בכדי להבטיח שהמפרק החדש אינו פורק ושורד לאורך זמן , כמו כן חשוב זוית ההכנסה של החלק הפמורלי . גישה קידמית ישירה הינה גישה מאתגרת בכך שיש צורך במכשור מיוחד, החתך הוא חתך קטן ויש צורך להתמצא בגישה היטב ניתן להתעדכן במאמר ב https://www.facebook.com/dr.benderbenjamin סרטון יו-טיוב https://www.youtube.com/watch?v=yV6VgA8OZBY בברכה ד"ר בנימין בנדר

מנהל פורום כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים