כאבים בכתף ובברך

דיון מתוך פורום  כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים

28/06/2015 | 11:23 | מאת: א.ע.ס

שלום רב לפני שני חודשים נפלתיי על המדרגות בעבודה ומאז כאבים בכתף שמאל ובגב ובברך ובקרסול. עשיתי בדיקת אולטרסונד לכתף ולברך והתוצאה היא כך: ברך שמאל: QUADRICEPS TENDON - תקינה PATELLAR TENDOR - הודגם DEEP INFRA PATELLAR בורסיטיס קל בורסא סופראפטלרית - הודגם בורסיטיס קל מדור פנימי של הברך כולל MCL - הודגמה רצועה בלתי אחידה, ללא עדות לקרע. מדור חיצוני של הברך כולל LCL - תקינה. לא הודגמה ציסטה על שם בייקר מבנה גרמי - תקינה BURSA PES ANSERINUS - תקינה בכתף שמאל: BINCEPS TENDON - ג.מ.פ. INFRASPINATUS - ב.מ.פ. SUPRASPINATUS - הודגם טרנדינוסיס קל. SUBSCAPULARIS - ב.מ.פ. SUBACROMIAL - הודגם בוריסטיס קל ACROMIOCALVICUIAR JOINT - ב.מ.פ. מבנה גרמי - תקין אין לראות נוזל תוך פרקי. מה משמעות התשובה. ומה הוא הנזק שנגרם לי?

שלום רב אבחנות באורטופדיה נעשות לאחר קבלת היסטוריה רפואית, בדיקה ועיון בהדמיה באופן כללי-בורסיטיס כוונה לגירוי דלקתי במעטפת שנקראת בורסה, המעטפת מצויה במפרקים גדולים תוגבה דלקתית (לא זיהום) בסטרוקטורה של הברך/ירך ,שהתפקיד שלה הוא להחליק את התנועות של מפרק ברך/ירך כל " בעיה בגוף" יוצרת תגובה דלקתית אשר מטרתה לנסות ולתקן את "הבעיה" בתגובה הדלקתית מפרשים חומרים אשר גורמים לכאבים NSAIDS או שמם האחר תרופות לא סטרואידליות נוגדות דלקת , גם מדכאות את הכאב בנוסף לדלקת, תרופות אלה ניתנות ללקיחה לפרק זמן קצוב בברכה

מנהל פורום כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים