חוות דעת לפני ארתרוסקופיה ברך

דיון מתוך פורום  כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים

05/07/2015 | 21:02 | מאת: ורוניקה

שלום רב, כ5 שנים אני סובלת מכאבי בירכיים, תחילה ברך ימין ולאחר מכן ברך שמאל לאחרונה כאבים גם בירך שמאל. ממצאי בדיקת MRI: מודגמים שינויים OA התחלתיים במדור המדיאלי. מודגמים אותות חריגים מלשד המטפיזה של הפמור הדיסטלי והמטפיזה של הטיביה הפרוקסימלית, ייתכן כביטוי להיפר-פלזיה של לשד העצם ההמאטו-פויאטי, ייתכן משנית לאנמיה או למשקל יתר. הרצועות הצולבות והרצועות הקולטרליות הודגמו תקינות. מודגם קרע הוריזונטלי לרוחב הקרן האחורית של המניסקוס המדיאלי המערב את שורש המניסקוס. מודגם מאחורי שורש המניסקוס ציסטה פראמניסקיאלית בקוטר 4 מ"מ בציר הסגיטלי (חתך 12 סדרה 3) ובקוטר 5 מ"מ במישור הצידי פנימי (חתך 20 סדרה 4). מודגם גם מאחורי מרכז הקרן האחורית של המניסקוס ציסטה פראמניסקיאלית נוספת בקוטר 3 מ"מ בציר הסגיטלי (חתך 9 סדרה 3). הקרע נמשך גם לרוחב גוף המניסקוס המדיאלי ואל היקף הקרן הקדמית של המניסקוס. המניסקוס הלטרלי מודגם תקין. המנגנון המיישר מודגם תקין. סחוס הפיקה שמור. הודגם נוזל תוך פירקי בכמות מינימאלית, ללא עדות ליצירת ציסטה פופליטיאלית. מודגם נוזל בבורסה הפס-אנצרינית. לסיכום: קרע במניסקוס המדיאלי עם יצירת ציסטות פראמניסקיאליות כמתואר. הרופא קבע קרע נרחב PH B MM, ציסטה פאראמניסקיאלית, כונדרופטיה ונקבע מועד לארתרוסקופיה טיפולית. אשמח לחוות דעתך- האם אתה מסכים עם האבחנה של הרופא? האם הקרע אכן נרחב? והאם מצב זה מחייב ארתרוסקופיה. לא ניסיתי טיפול שמרני. אציין כי איני סובלת מכאב שהוא בלתי נסבל בברך והכאב מורגש יותר בירך ( טרם בוצעו בדיקות לירך). בעבר היתה לי נעילת ברך ברגל השניה, איך יתכנו נזקים במספר מפרקים ללא טראומה, אני בת 29, לא סובלת מעודף משקל ולא עסקתי הספורט באופן מקצועי. בוצע בירור ראומטולוגי ללא ממצאים. אודה לתשובה בהקדם, הניתוח ביום ראשון הקרוב.

שלום רב החלטה לגבי ניתוח או טיפול שמרני ניתן להחליט לאחר קבלה של היסטוריה רפואית מפורטת, בדיקה ועיון בבדיקות ההדמיה בברכה ד"ר בנימין בנדר

מנהל פורום כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים