כאבים בברך שמאל+תוצאות mri

דיון מתוך פורום  כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים

01/07/2015 | 22:21 | מאת: אור

שלום.. אני לאחר שירותי הצבאי,השתחררתי עם כאבי ברכיים שרק החמירו לי. אני בן 23 הייתי פעיל ספורטיבית,אך לפני כמה חודשיים חזר לי הפציעה חזקה יותר. עשיתי לפני שבוע mri בברך שמאל,ורציתי לדעת מה אומר התוצאות ומה המשך הטיפול,אם זה ניתוח או טיפול שמרני.. הנה תוצאות הmri. תוצאות סריקה בתהודה מגנטית של ברך שמאל: הבדיקה בוצעה בטכניקת TSE בשקלול T1, T2, PD במישור סאגיטלי, אקסיאלי וקורונלי. ברקע: בירור כאבי ברך. לא נצפה אות משמעותי חריג בלשד העצם בשלד המודגם. תפליט מתון בחלל המפרק והבורסות. מנגנון המיישרים: שמור. רצועות צולבות: PCL שמור. ACL הציר והרציפות שמורים. קיימת הידקקות מתונה לרוב אורכו, יתכן נזק חלקי כרוני מתון. רצועות קולטרליות: שמורות. סחוס פטלו-פמורלי שמור. רטינקולום שמור. סחוס מפרקי שמור. מניסקוסים: הפנימי שמור. הצדדי שמור. בסריקת הגומה הפופליטאלית ללא הדגמת ציסטה מסוג בייקר. רקמות רכות שכנות בלי ממצא פתולוגי ללא הדגמת נגעים בשלד. בסיכום: כמפורט לעיל. לקורלציה של הממצאים עם התלונות הקליניות של הנבדק

שלום רב כפי שכתוב בתשובה- כל תשובה יש צורך לשפוט לפי הממצאים הקליניים דהיינו בדיקה פיסיקאלית וקבלת היסטוריה רפואית, מתוך הממצאים אולי מדובר בבעיה ברצועה צולבת קידמית אך כפי שמצויין יש לשפוט לפי ממצאי הבדיקה קרע של ACL הינו גורם סיכון לשחיקה של הברך , לרוב הטיפולים הראשוניים הינם שמרניים חיזוק שרירים סביב הברך בברכה ד"ר בנימין בנדר

מנהל פורום כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים