פענוח צילום US + רנטגן ברכיים דו צדדי

דיון מתוך פורום  כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים

01/07/2015 | 07:40 | מאת: בני

בן 60 , מתאמן בפעילות אירובית ואנארובית באופן קבוע 3-4 בשבוע סובל מכאבים בברך ובשוק שמאל לאחר הליכה של כ-30 דקות ובעיקר בעליה ובמדרגות. בתשובת צילום רנטגן : היצרות משמעותית במפרק פמורו-טיביאלי דו צדדי .זיזים גרמיים פמורו-טיביאלי ופמורו-פטלר. מבנה גרמי שמור. צילום אולטרא סאונד אורטופדי ברך שמאל: גיד הקואדריספס והגיד הפטלרי הודגמו תקינים והמשכיים. שינויים פטלריים. אי סדירות של המרווח הפירקי באספקט המדיאלי. לא הודגם נוזל חריג בפרק. רצועות צדדיות המשכיות. הודגמה צ'יסטה ע"ש בייקר בגודל כ- 3X0.5 ס"מ.

שלום רב אבחנה של מצב מסוים והמלצות לטיפול נעשה לאחר קבלת היסטוריה רפואית, בדיקה ועיון בבדיקות ההדמיה אולי מדובר שחיקת מפרקים, הינה מחלה אשר משפיעה על חייהם ועל איכות חייהם של אנשים רבים ברחבי העולם. מכיוון שאצל מרבית האוכלוסייה עיקר הכוחות בברך עוברים בצד הפנימי של הברך, זה המדור אשר נתון תחת עומסים רבים יותר ולכן הוא נשחק בתחילה. הביטוי של שחיקה הינו כאבים והגבלה בתנועה, בנוסף לקושי בעליה וירידת מדרגות, הליכה למרחקים וקושי לקום מישיבה. בדיקות הדמיה עוזרות לאושש את האבחנה בנוסף לקבלת היסטוריה רפואית מפורטת יש לנסות טיפולים שמרניים שונים הכוללים בין היתר פיזיותרפיה, מגן ברך, זריקות לברך וטיפול פומי הקישור הינו מאמר מפרי עיטי המתמצת את האבחון והטיפול בשחיקה של מפרק הברך http://www.doctors.co.il/ar/10919/טיפולים+בשחיקת+מפרק+הברך בברכה

מנהל פורום כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים