בדיקת אורתופיד

דיון מתוך פורום  כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים

19/06/2015 | 22:25 | מאת: בני

אני בן 39 עם מחלת מפרקים קשה מאוד ומטופל בתרופה ביולוגית מסוג יומירה 10 שנים אני חולה במחלת אנקילוזינג ספונדליטיס. לאחרונה ניבדקתי ע"י אורתופיד במפרקי ירכיים ומפרקי ברכיים להלן תוצאות הבדיקה :מפרקי ברכיים כיפוף 90 מעלות דו צדדי חסר יישור 10 מעלות דו צדדי.מפרקי ירכיים כיפוף 90 מעלות דו צדדי חסר יישור 10 מעלות דו צדדי רוטציה פנימית 0 מעלות דו צדדי רוטציה חיצונית 20 מעלות דו צדדי אבדוקציה 20 מעלות דו צדדי אודוקציה 20 מעלות ימין 40 מעלות שמאל.האם תוצאות הבדיקה של הירכיים והברכיים מעידות על מגבלות קשות?בכבוד עבד.

שלום רב על פניו תוצאות הבדיקה מראות על הגבלה בתנועות , היכולה להעיד על שחיקה של מפרקי הברכיים והירכיים, אך אבחנה זו נקבעת רק לאחר קבלת היסטוריה רפואית, בדיקה ועיון בצילומים ניתוחי החלפות מפרקים הם אופציה . ניתוחי החלפות מפרקים נעשים לשם איכות חיים ולא לשם הצלת חיים, לכן אין הכרח לעשות אותם , אלא אם החולה עצמו מציין שאיכות חייו נפגעת לרמה כזו שהוא אינו יכול לסבול את הכאבים ואת ההגבלה בתפקוד המפרק . בצילומים ובבדיקה ניתן להתרשם מה מידת השחיקה של המפרק ועד כמה תפקוד המפרק נפגע ניתוחי החלפות מפרקים נעשים קודם כל עקב כאבים והגבלה בתפקוד המפרק. מטרתו של הניתוח הינו שיפור בכאבים ובתפקוד המפרק באם הטיפול הלא ניתוחי אינו עוזר ואיכות החיים נפגעת ניתן לשקול ניתוח מכיוון שאורך החיים של משתל מלאכותי הוא מוגבל, הנטייה היא באנשים צעירים למצות את הטיפול השמרני, אך אין זה אומר שלא ניתן לעבור את הניתוח גם בגילאים צעירים באם אין הטבה תחת טיפול שמרני וישנה עדות קלינית ורנטגנית לשחיקה, לאחר שיקול מכלול הטיפולים והסבר על הסיכונים והסיבוכים בברכה ד"ר בנימין בנדר

מנהל פורום כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים