עזרה בפענוח בדיקת MRI

דיון מתוך פורום  כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים

08/06/2015 | 16:34 | מאת: אביאל

שלום רב, כבר כמה חודשים אני סובל מ"קנקים" בברך שמאל, בכל פעם שאני עולה מדרגות או עובר משכבה לעמידה וההפך הברך פשוט נתפסת עד שיש "קנק" לאחר פעילות ספורטיבית מלווים כאבים למשך כמה ימים... הרופא שהלכתי אליו חשב שמדובר במים בברך ברמה בינונית + קרע במינסקוס. לאחר בדיקת MRI קבלתי את התשובות הבאות (אגב הגיל שלי הוא 26) מניסקוס מדיאלי: בגובה ואות תקינים. מניסקוס לטרלי: בגובה ואות תקינים. רצועה צולבת קידמית: בעובי ואות תקינים. רצועה צולבת אחורית: בעובי ואות תקינים. רצועה קולטרלית מדיאלית: בעובי ואות תקינים. רצועה קולטרלית לטרלית: בעובי ואות תקינים. גיד הפיקה: בעובי ואות תקינים. גיד הקאודריצפס: בעובי ואות תקינים. פיקה: נראה פס מעט היפואינטנס שחוצה את סחוס הטרוכלה באפקס, לפס נראה מוקד היפראינטנסי סוב - כונדרלי בטרוכליה. אין לי מושג מזה אומר....אשמח לתשובה.

שלום רב פענוח בדיקות נעשה לאחר בדיקה וקבלת היסטוריה רפואית ממה שכתבתה לא ניתן להגיע לאבחנה המון פעמים ישנם ממצאים כאלה או אחרים אשר הינם חסרי משמעות ללא היסטוריה רפואית ובדיקה מומלץ לפנות לאורטופד מטפל בברכה

מנהל פורום כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים