כאב בברך

דיון מתוך פורום  כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים

14/06/2015 | 09:23 | מאת: אבי

שלום רב הבן שלי בן 19, ויש לו תקופה ארוכה כאבים בברך שמאל. הוא נשלח לעשות בדיקת MRI. ואלו התוצאות: להלן תוצאות סריקה בתהודה מגנטית של ברך שמאלית: הסריקה בוצעה בפרוטוקול ברך, ללא הזרקת גדוליניום. סיבת ההפניה: כאבים לאחר פעילות מאומצת עקב אימונים צבאיים. 1. עמדה תקינה של עצמות הברך עם עוצמת אות שמורה. 2. מבנה תקין של המניסקי. וגידי הפטלה והקוודריצפס. LCL, MCL, PCL, ACL - 3. מבנה תקין של ה 4. מבנה תקין של המפרק הפטלו-פמורלי. 5. מעט נוזל במעטפת גיד הפופליטאוס. 6. כמות רגילה של נוזל סינוביאלי בבורסה הסופרה-פטלרית וברצסים הפרא פטלרים. 7. מבנה תקין של השרירים ושל הרקמות השומניות ההיקפיות. האם זה אומר שהכל תקין חוץ מסעיף 5? מה המשמעות של סעיף 5? אציין עוד שבעברו היה שחקן כדורגל עד גיל 16 ובעבר היו לו כאבים באותו אזור, שאז אובחנו כקרע חלקי ברצועה הצידית. לאחר מבן החלים אבל פרש בגלל חזרת הכאבים. תודה מראש על תשובתך. בברכה אבי

שלום רב פענוח בדיקות נעשה לאחר בדיקה וקבלת היסטוריה רפואית ממה שכתבתה לא ניתן להגיע לאבחנה המון פעמים ישנם ממצאים כאלה או אחרים אשר הינם חסרי משמעות ללא היסטוריה רפואית ובדיקה מומלץ לפנות לאורטופד מטפל בברכה

מנהל פורום כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים