קרע במניסקוס

דיון מתוך פורום  כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים

20/05/2015 | 15:29 | מאת: מיקה

שלום רב, ביצעתי MRI ברך בשל כאבים בברך. התור לרופא עוד חודש... אשמח באם תוכל להסתכל על התשובות המצ"ב להגיד לי מה יש לי... ולהמליץ לי האם דחוף להקדים את התור או ללכת לרופא אחר... תודה רבה מצ"ב התשובות מודגם באפיפיזה של הפמור הדיסטלי נגע תוך לשדי, בקוטר 1.8 ס"מ בציר הסגיטלי ובגובה 2.8 ס"מ ובקוטר 1.7 ס"מ במישור הצדי פנימי (חתך 15, סדרה 4), הנגע בעל עוצמת אות גבוה בסדרת PD. ללא עדות לבצקת לשדית סביבו, בתוכו מודגמים מוקדים היפואינטנסיים , ייתכן הסתיידויות. הנגע מתאים במאפייניו לנגע בעל מטריקס סחוסי כמו אנכונדרומה. דרושה השוואה לצילומי הרנטגן. הרצועות הצולבות והרצועות הקולטרליות הודגמו תקינות. מודגם קרע הוריזונטלי לרוחב הקרן האחורית של המניסקוס המדיאלי, המערב את שורש המניסקוס. קדמית לשורש המניסקוס מודגם שבב מניסקיאלי מנותק זעיר, בקוטר 2 מ"מ במישור הצדי פנימי (חתך 16, סדרה 4) ובקוטר 3 מ"מ בציר הסגיטלי (חתך סגיטלי 15, סדרה 3), הקרע נמשך אל היקף גוף המניסקוס המדיאלי. מודגם קרע הוריזונטלי, המערב כמחצית מרוחב הקרן האחורית של המניסקוס. המנגנון המיישר מודגם תקין. סחוס הפיקה שמור. הודגם נוזל תוך פרקי בכמות פיזיולוגית , ללא עדות ליצירת ציסטה פופליטיאלית . לסיכום: קרע במניסקוס המדיאלי כמתואר

שלום רב החלטה לגבי ניתוח או טיפול שמרני ניתן להחליט לאחר קבלה של היסטוריה רפואית מפורטת, בדיקה ועיון בבדיקות ההדמיה בברך ישנם שני מניסקוסים, אחד פנימי(מדיאלי ) ואחד חיצוני (לטרלי), תפקידו של המניסקוס בברך הוא בין השאר לשמש כבולם זעזועים, קרע במניסקוס יכול להפריע לתפקוד התקין של המפרק, קרע במניסקוס יכול לגדול , יכול ליצור נעילות של הברך, כמו כן יכול ליצור פגיעה בסחוס של הברך, כל הדברים שציינתי יכולים להיות אך לא חייבים להיות ,באם מוציאים חלק מבולם הזעזועים של הברך דהיינו המניסקוס עומסים רבים יותר מופעלים על הסחוס בברכה ד"ר בנימין בנדר

מנהל פורום כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים