בארי

דיון מתוך פורום  כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים

07/05/2015 | 19:37 | מאת: עדנה

שלום ד"ר, אני בת 62 לאחר ארתרוסקופיה של ברך שמאל. לאחר הניתוח עשיתי MRI ואלה הממצאים בהשוואה ללפני הניתוח: נראית בצקת תת כונדרלית קלה במשטח הטיביה הליטרלי, ללא תמט של העצם. נראה קרע אפקי אלכסוני בקרן האחורית ובגוף המיניסקוס המדיאלי אשר נראה ללא שינוי מהותי מבדיקה קודמת. ישנה ציסטה פראמינסקלית קטנה בסמוך לקרע גם כן ללא שינוי, וכן נוזל אחרוית לקרן האחורית של המיניסקוס. קרע בקרן האחורית של המניסקוס הלטרלי, גם כן ללא שינוי. קרע בקרן האחורית של המינסקוס הלטרלי ללא שינוי ברור, ללא חסר רקמה משמעותי בהשוואה לבדיקה קודמת. שינויים שחיקתיים קלים במדור המדיאלי, ללא שינוי. שינויים שחיקתיים בינוניים-ניכרים במדור הליטרלי ללא שינוי. בהשוואה לבדיקה קודמת ישנו חסר סדירות בולט יותר של ה- ACL. יתכן קרע חלקי. ה- PCL תקינה. הרצועות הצדדיות תקינות. סחוס טרוכלאה נראה שמור יחסית, נראה אזור קטן של כונדרומלציה מדרגה 4 מעט לטרלית לחוד הפיקה. ללא שינוי מבדיקה קודמת. אות גבוה דיפוזי בפיקה שלא נראה בבדיקה קודמת - בצקת? ארטיפקט ללא קו שבר. נוזל מוגבר במידה בינונית במפרק עם ציסטת בייקר בינונית. הנוזל בהחמרה בהשוואה לבדיקה קודמת. לסיכום: ללא סימני AVN. קרעים בשני המינסקוסים כמתואר ללא שינוי מהותי מבדיקה קודמת. תתכן פגיעה חדשה, קרע חלקי ב- ACL. החמרה בכמות הנוזל בהשוואה לבדיקה קודמת. כאמור אני לאחר ניתוח שבוצע בתאריך 3/12/14 . מצבי הוחמר. הרגל שלי עקומה, נפוחה וכואבת. אני מתקשה בהליכה וצולעת. סובולת בעיקר לאחר ישיבה ממושכת וקימה משינה, אז אני בקושי נעמדת על הרגליים, ובקושי מצליחה להתיישר. אני נואשת, מבקשת את עזרתך הדחופה. אשמח אם תענה לי ישירות למייל שלי. תודה, עדנה

שלום רב ממה שכתבת לא נין להגיע לאבחנה ברורה, הערכה/חוות דעת רפואית של מצב מסוים והמלצות לטיפול נעשה לאחר קבלת היסטוריה רפואית, בדיקה ועיון בבדיקות ההדמיה באם מדובר בשחיקת מפרקים,אזי זו הינה מחלה אשר משפיעה על חייהם ועל איכות חייהם של אנשים רבים ברחבי העולם. מכיוון שאצל מרבית האוכלוסייה עיקר הכוחות בברך עוברים בצד הפנימי של הברך, זה המדור אשר נתון תחת עומסים רבים יותר ולכן הוא נשחק בתחילה. הביטוי של שחיקה הינו כאבים והגבלה בתנועה, בנוסף לקושי בעליה וירידת מדרגות, הליכה למרחקים וקושי לקום מישיבה. בדיקות הדמיה עוזרות לאושש את האבחנה בנוסף לקבלת היסטוריה רפואית מפורטת יש לנסות טיפולים שמרניים שונים הכוללים בין היתר פיזיותרפיה, מגן ברך, זריקות לברך וטיפול פומי הקישור הינו מאמר מפרי עיטי המתמצת את האבחון והטיפול בשחיקה של מפרק הברך http://www.doctors.co.il/ar/10919/טיפולים+בשחיקת+מפרק+הברך ישנם כמו כן טיפולים של זריקות לברך שאני מבצע- אחוזי הצלחה של זריקות מסוימות תלוי בגורמים רבים ביניהם שלב המחלה , ככל שהשחיקה גדולה יותר הסיכוי שהזריקות יעזרו הוא קטן יותר, באם יש שיפור הוא אמור להיות לעד חודש אחרי הזריקות בדרך כלל . לרוב השיפור נראה בצורת שיפור בכאבים וניתן להבחינו במהלך של עד כחודש מהזריקה הזרקות לתוך המפרק נחלקות למספר קבוצות o סטרואידים-תרופות נוגדות דלקת. זריקות סטרואידים משמשות להקלה זמנית בלבד של כאבים. (דיפורספן,דפומדרול, הידרוקורטיזון) o חומצה היאלורינית –חומצה היאלורינית הינו חומר סיכה הדומה לאחד ממרכיבי נוזל המפרק. נוזל המפרק משנה את הרכבו בתהליך שחיקת המפרק, ריכוזו של החומצה ההיאלורינית במפרק יורדת בתהליך שחיקת המפרק. הזרקה למפרק הברך של חומצה היאלונירית מסייעת לשימון המפרק, מפחיתה את הכאב , מסייעת בשיפור התנועתיות ובגמישות, ותורמת לפעילות אנטי דלקתית במפרק. ישנן תכשירים המופקים מכרבולת של תרנגולת (כגון סינויסק Synvisc) וישנם תכשירים המופקים במעבדה ואינם מן החי ( ארטריז Arthease , אוסטניל Ostenil ). הסיכוי לתגובה אלרגית קטן ביותר בתכשירים אשר אינם מן החי . o אורטוקין היא שיטת טיפול חדשה באוסטאוארטריטיס, הטיפול הוא טיפול ביולוגי-טבעי, מחומרים המופקים מגוף החולה עצמו. הטכנולוגיה החדשה כוללת לקיחת דם פשוטה. מהדם הנלקח מופק סרום (נסיוב) המכיל חלבונים שונים אשר מטרתם לעצור ולרפא את תהליך השחיקה. החלבונים מוזרקים למפרק. בברכה ד"ר בנימין בנדר

מנהל פורום כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים