שחיקה במפרק הירך

דיון מתוך פורום  כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים

25/04/2015 | 14:15 | מאת: ברכה

שלום וברכה, יש לי שחיקה במפרק הירך. אני סובלת מכאבים לעיתים קשים ביותר, מוגבלת בתנועה וקשה לי לקום לאחר ישיבה. האורתופד הבכיר אליו הלכתי אמר לי שאחזור אליו עד שלא אוכל לסבול את הכאבים והוא יזריק לי זריקות קורטיזון. הוא אמר שאני יכולה להמשיך במצבי עד 120... ברפואה משלימה של הכללית ייעצו לי לעשות מסג'ים ודיקור סיני. הזמנתי אלו וורה לשתייה ומשחות למריחה שנאמר עליהם שהם עוזרים לכאבים ולמניעתם (טרם התחלתי בטיפול זה) אני רואה אפשרויות של טיפול בגלי הלם (דבר שעזר לי מאד בהסתיידויות בכתף). בחצי השנה האחרונה מצבי החמיר מאד. אני אובדת עצות ולא יודעת מה לעשות... אודה לך על התייחסותך. המשך יום נעים, ברכה בקיצור

שלום רב החלפת מפרק ירך נעשית לשם הקלה בכאבים ושיפור בתפקוד המפרק ובאיכות חיים, באם ישנו שחיקה של מפרק הירך והכאבים הם רבים אזי צריך לשקול החלפת מפרק ירך באופן כללי –אני מבצע החלפת מפרק ירך בגישה קדמית וגישה דימית צדדית, בהשכבה על הגב ולא על הצד כפי שנהוג במקומות רבים, השכבה על הגב מאפשרת בדיקה של טווחי תנועה, יציבות ובדיקה של אורך הרגליים בצורה מהימנה הגבלות לירך -לאחר ניתוח --כגון כרית פישוק, כיסא גבוהה, הגבהה לשירותים וכולי אינם נהוגים על ידי אחרי ניתוח להחלפת מפרק ירך באופן רוטיני, ניתן להסתובב גם על הצד אין צורך לשכב על הגב רק https://www.facebook.com/dr.benderbenjamin בברכה ד"ר בנימין בנדר

מנהל פורום כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים