כאב בברך

דיון מתוך פורום  כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים

08/05/2015 | 19:19 | מאת: din

שלום, אני בת 43 סובלת מכאבי תופת בברך שמאל, והיא גם ננעלת. בדיקת MRI גילתה נוזל תוך פירקי כולל אספקט קדמי ואחורי. מה זה אומר? אמא שלי סובלת מהתופעה והיא שואבת כל הזמן והזהירה אותי לא להסכים לשאיבה...יש משהו אחר? חייבת להפטר מהכאב...דחוף!!!! עזרן לי בבקשה

שלום רב נוזל בברך יכול להיות עקב פגיעה באחד או כמה ממרכיבי הברך- פגיעה סחוסית, שבר, קרע במניסקוס, קרע ברצועה וכולי חשוב לקבל היסטוריה רפואית יכול זה לכוון לכיוון האבחנה, לדוגמה חבלה לברך שגורמת לכאב חד ונשמע בה צליל קליק בדרך כלל מדובר בקרע ברצועה הצולבת הקדמית, אם כי לא ניתן לשלול המון סיבות אחרות. קרע ברצועה בדרך כלל מלווה בנפיחות תוך מפרקית(נוזל בברך), כאבים וקושי בתפקוד המפרק חשוב מאוד לקבל היסטוריה רפואית מדוקדקת כגון האם הופיעה נפיחות מידית לאחר הפציעה- דבר היכול לכוון לכיוון פגיעה ברצועה הצולבת הקידמית או האם הופיעה נפיחות לאחר מספר שעות -דבר היכול לעורר חשד לפגיעה מניסקיאלית בברכה ד"ר בנימין בנדר

מנהל פורום כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים